Asus PA248QJ

Asus PA248QJ e un monitor profesional ideal pentru designeri ori gameri deoarece oferă o claritate extraordinară. Costă cam mult deoarece are un preţ bun Vezi prețul special de azi », dar are cele mai bune unghiuri de vizibilitate datorită panelului IPS, rezoluției Full HD și multiplelor facilități oferite.
Pentru ca imaginea de oferită de monitor să fie calitativă e recomandabil să ai și un PC bun de genul RoG (Republic of Gamers) ori asemănător (i7, 6GB RAM, cip grafic Nvidia din seria 600 etc).

Poze

Se poate vedea că e de culoare neagră și nu e tocmai mic deoarece are o diagonală de 24 inci. Normal că poate fi ajustat pe înălțime și rotit în funcție de preferințe. În imaginea a doua se poate observa că beneficiază și de USB-uri și nu orice tip, ci 3.0. E un monitor foarte mare și probabil că va ocupa mult spațiu pe birou, dar această problemă poate fi evitată montându-l pe perete.

Din față
Din față
Din profil
Din profil

Specificaţii tehnice

PA248QJ e un periferic de ultimă generație care are un ecran cu o diagonală de 24 inci și rezoluție 1920 pe 1080 pixeli. Claritatea nu e doar datorită rezoluției și mărimii, ci și panoului IPS care oferă cele mai bune unghiuri de vizibilitate. Formatul monitorului e 16:10 și asta înseamnă că puteți viziona filmele wide la o calitate superioară.
E un monitor nou, iar acest lucru se poate vedea prin prezența porturilor digitale, dar și de tip analog. Pe lângă DVI și HDMI are și DisplayPort care e un port despre care se zice că va înlocui VGA.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e foarte bun; vine la pachet cu ce e mai nou; are toate porturile necesare conectării oricărui tip de PC; în ciuda mărimii apreciabile a monitorului, consumul de curent e unul exemplar, deci foarte mic; corespunde unui număr foarte mare de standarde printre care și noul TCO 5.2.
Contra: prețul e cam mare.

Concluzie

Dacă ești pasionat de jocuri ori design atunci acest monitor ar fi pentru tine. E calibrat din fabrică așa încât să fie cu adevărat Plug and Play (poate că de dacă nu ești mulțumit de culori atunci ar trebui să-l mai calibrezi și tu, dar asta e pentru cei foarte foarte avansați), iar despre cum poate fi utilizat și cum arată poți vedea mai multe informații din preview-ul alăturat.

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus PA248QJ”

  1. Eu il detin alaturi de o uniatate RoG si pot spune ca nu regret deloc achizitia. initial ma gandeam la un monitor Alienware, dar am zis ca daca am unitate RoG atunci si monitorul sa fie la fel.

Comentariile sunt închise.