Asus P52JC-SO054D

În acest review voi prezenta acest laptop Asus P52JC-SO054D cu procesor Intel Dual-Core P6100 care e unul pe gustul meu din trei puncte de vedere: design, configuraţie bună pentru jocuri şi vine cu 4 GB de RAM la un preţ de circa  şi primeşti şi o geantă cadou. Ca plusuri, are placă video de 1 giga de la nVIDIA şi sunet cu SRS Premium. Pot spune că în ultima perioadă laptopurile s-au tot ieftinit şi au devenit tot mai performante, deasemenea observ că Asus încearcă să predomine această piaţă cu fel şi fel de modele comerciale. Dacă doriţi un laptop cu acest design atunci ar trebui să încercaţi şi Asus P52F-SO052D care este ceva mai ieftin.

Îmi placa la nebunie design-ul acestei serii P52, numai că nu prea sunt multe modele ca să fie multe configuraţii. Finisajul negru metalizat oferă un aspect solid. Singurul lucru ce nu-mi place este faptul că se văd amprentele. Un alt lucru ce-mi place e tastatura ceva mai adunată astfel poţi scrie foarte rapid.

Configuraţia cu procesor cu două nuclee, placă GeForce 310M de 1 giga memorie video, hard disk de 7200 de rotaţii pe minut şi cei 4 giga de RAM este foarte bună pentru un preţ aşa de mic. Dacă avea i3 era şi mai bine, dar merge şi aşa pentru că are şi placă video integrată Intel HD Graphics, utilă pentru că-ţi oferă o autonomie ridicată.

Acesta este singurul laptop care are 4 giga de RAM la un preţ sub 2.000 de lei. Pot spune că are cel mai bun raport calitate/preţ.

Poze

Capac
Din lateral

Specificaţii tehnice

Are procesor de la Intel de tip Dual Core P6100 cu tehnologie 32nm, frecvenţă de 2GHz şi cache de 3MB. Este un procesor cu consum mic de curent şi în momentul actual este cel mai bun procesor cu două nuclee.

Ecranul de 15,6 inci la o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli de tip LCD cu tehnologie LED. Claritatea filmelor şi imaginilor este una superioară datorită contrastului ridicat oferit de tehnologia LED.

Memoria RAM de tip DDR3 la o frecvenţă de 1066MHz este de 4 giga, spun eu suficientă, dispusă pe ambele sloturi şi funcţionează în dual channel, ceea ce presupune cu 30-40% mai multă performanţă în jocuri şi nu numai în comparaţie cu cele de 2 şi de 2+1 giga.

Hard disk-ul de 320 giga şi de tip SATA 2 are o viteză de „numai” 7200 de rotaţii pe minut :). Are două plăci video una dedicată Intel HD Graphics de 500MHz până la 766MHz (cu overclocking) şi alta dedicată de la nVIDIA GeForce 310M de 1 giga memorie video. Cea dedicată are Pixel Shader versiunea 4,1 şi suport DirectX10,1.

Asus P52JC-SO054D are unitate DVD, difuzoare stereo cu tehnologie pentru sunet SRS Premium, cititor de carduri, camera web de 0,3 MP şi tastatură numerică.

La capitolele porturi şi conectivitate are HDMI, intare audio, reţea RJ-45, microfon, 3 USB-uri pentru periferice, port VGA, bluetooth şi reţea Wireless sau Wi-Fi.

Autonomia acumulatorului de 6 celule este destul de bună datorită procesorului econom şi a plăci integrate. Are o greutate de circa 2,5 kilograme şi vine cu sistem de operare FreeDOS. Pentru a folosi laptopul la performanţe sale maxime recomand Windows 7 Ultimate pe 64 de biţi.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: are tot cei trebuie (procesor cu două nuclee, 4 giga de RAM, placă video de 1 giga şi hard disk de 7200 RPM) pentru a fi alegere corectă.

Ca minusuri: se văd amprentele pe carcasă.

Concluzie

Dacă nu va mai fi vreun laptop Asus mai convenabil ca acest laptop Asus P52JC-SO054D, atunci îl voi achiziţiona cât de curând pe acesta. Eu nu pun punct pe design, ci pe funcţionalitate, numai să nu credeţi că arată rău, pentru mine arată de 10 ori mai bine ca un Lenovo sau HP.

Te-ar mai putea interesa

6 comentarii la „Asus P52JC-SO054D”

  1. Mda. Mi l-am luat de la eMAG si a ajus ieri. Am bagat un GTA4 si merge beton. Nu credeam ca ami sa-mi cumpar un notenook de jocuri la asa un pret bun pentru ca stau cam prost cu monetul.
    Daca vrea sa-si cumpere careva ceva asemanator vreau sa spun ca e foarte bun chiar dac este ieftin.

  2. Este un laptop special pentru jocuri şi cred că ar trebui să meargă orice joc şi nu doar anemicul de GTA.

  3. Este un laptop de c* pentru ca nu reusesc sa-i instalez driverul pentru geforce. Stie cineva un mic tutorial? Msi.

  4. salut. spune-mi si mie ce inseamna maio exact protectia antisoc a hardului…este ceva fizic banuiesc? pot schimba un hdd clasic cu protectie cu unul ssd…este vb despre acest laptop asus p52jc

Comentariile sunt închise.