Asus P52F-SO052D

Un alt model din seria P52 adică Business este acest laptop Asus P52F-SO052D cu procesor P6100 şi 2 giga de RAM. Face parte din categoria modelelor comerciale ca şi are un preţ de circa . O alternativă ceva la acest model dar mai scumpă este Asus P52JC-SO054D. Materialul din care este confecţionat este mai gros şi face ca laptopul să fie mai solid şi rezistent la şocuri sau căzături.

Asus P52F-SO052D este un model ce poate fi destul de util la locul de muncă sau dacă plecaţi într-o călătorie de afaceri deoarece este destul de performant, are autonomie bună şi materialul din care este confecţionat este rezistent la zgârieturi. Dacă credeţi că cei 2 giga RAM nu sunt suficienţi puteţi opta pentru un upgrade de până în 4 giga de RAM cu o plăcuţă de 2 giga cu circa . Mi-a plăcut tare mult la acest model tastatura înghesuită cu care poţi scrie mult mai bine decât la seriile X52, K52 sau A52 care aveau tastaturi aerisite, adică cu taste depărtate.

După cum vedeţi în pozele de mai jos are ecranul are o poziţie destul de interesantă datorită balamalelor scufundate. L-aş alege pe acest Asus P52F-SO052D deoarece suprafaţa poate fi curăţată cu orice material fără să vă mai faceţi griji că se va zgâria. În contiunare am pus câteva poze cu acest Asus P52F-SO052D, urmate de specificaţiile tehnice şi câteva păreri despre acesta.

Poze

Capac
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul este oferit de Intel model Dual Core P6100 cu frecvenţă de 2GHz, tehnologie 32nm şi cache de 3MB. Ecranul LCD Anti-Glare are o diagonală de 15,6 inci la o rezoluţie maximă de 1366 cu 768 pixeli.

Memoria RAM de tip DDR3 e de 2 giga la o frecvenţă de 1066Hz şi poate fi mărită la 4 giga cu încă o plăcuţă de 2 giga deaorece mai are un slot liber unul find ocupat, iar memoria RAM maximă suportată este de 8 giga.

Hard disk-ul Serial ATA 2 are un spaţiu de stocare de 320 de giga şi o viteză de 7200 de rotaţii pe minut care este unul foarte performant şi rapid. Face parte din categoria celor silenţioase şi cu care poţi să-ţi faci treaba.

Placa video este una de tip integrată oferită de Intel model HD Graphics, care este cea mai bună la momentul actual din categoria sa. Aceasta poate fi overclock-ată pentru mai multă performanţă grafică. Are Pixel Shader 4.0 şi suport DirectX 10.1 ca ATI 4570, 545v sau 4650. Deci îţi face treaba oarecum în jocuri dacă doriţi să vă jucaţi ceva, dar să nu aveţi cine ştie ce pretenţii. Majoritatea jocurilor vor rula pe aceasta pentru că este nouă şi bună, dar niciodată nu se va compara cu una dedicată.

La capitolul multimedia, Asus P52F-SO052D vine cu două difuzoare cu Altec Lansing, cameră web de 0,3 MP, unitate DVD, tehnologie SRS Surround sau 5.1 şi cititor de carduri. La capitolele porturi şi conectivitate, are reţea RJ-45, Wi-Fi, port VGA, conector HDMI, 3 USB-uri pentru periferice.

Autonomia bateriei de 6 celule este foarte bună deoarece are procesor econom şi placă video integrată care consumă foarte puţin, undeva la două ore şi jumătate. Acesta este şi timpul de înărcare. Greutatea acestuia este de circa 2,6 kilograme şi vine cu tastatură numerică şi sistem de operare Free DOS.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: design simplu şi modern, ieftin, vine de la Asus, materialul din care este făcut e robust. Are hard disk performant de 7200 de rotaţii pe minut. Are HDMI/VGA pentru momentele când vrei să vizionezi un film pe televizor sau monitor la dimensiuni mai mari.

Ca minusuri: se văd amprentele pe acest material şi are numai 2 giga de RAM.

Concluzie

Dacă nu vă place design-ul celorlalte serii de la Asus atunci ar trebui să încercaţi acest laptop Asus P52F-SO052D care arată destul de bine şi este destul de performant. Este un model echilibrat adică nu se încălzeşte şi procesorul este unul foarte bun pentru că are un cache de 3MB.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus P52F-SO052D”

  1. Mi-am achizitionat acest tip de laptop prin eMag si sunt foarte multumit de el. Intradevar design-ul este unul foarte business si solid.Rulez pe el Windows 7 Home Premium (32 bit operating system ). Inca nu am instalat vreun joc pentru a-mi putea exprima opinia dar cred ca se va descurca foarte bine.Autonomia bateriei este de 2 ore jumatate cu un power save setat undeva peste medie, existand posibilitatea la sa poti creste chiar si la 3 ore daca este setat la minimum requirments.

  2. Poate fi setat ca bateria să țină undeva la 3,5 ore, dar totul va fi la minim… cum zici tu.

Comentariile sunt închise.