Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus nVidia GeForce GTX 680

Placa video Asus nVidia GeForce GTX 680 de 2GB e un model de referință oferit de Asus gamerilor care doresc doar cea mai bună placă video de tip single-gpu de pe piață. Deci e mai bună decât modelele 7950 (cu circa 60% mai performantă) și 7970 (cu circa 20% mai performantă) cu chipset AMD. Deci chiar dacă pentru moment, prețul ei e mai mare decât al cele cu chipset AMD (7950), diferența de preț e oarecum mică. Însă, nu e accesibilă pentru oricine. Performanțele ei se datorează tehnologiei de fabricație de 28 nm, a numărului mare de unități Shader (1536 față de 512 a lui GTX 580) etc. Având în vedere că are BUS de 256 biți, necesită o alimentare adițională (două mufe pe 6 pini). Acest GeForce GTX680 are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Cutia

Conținutul

Specificații tehnice

Având în vedere că e un model recent prezentat e normal să vină cu slot PCI Express 3.0, suport SLI și tehnologie de fabricație 28 nm. Frecvența procesorului e de 1006 MHz și care scoate în evidență performanțele procesorului. Dar și frecvemța memoriei sale de 2GB are o oarecare importanță – 6008 MHz. La capitolul conectori are: un port HDMI, două porturi DVI și un port DisplayPort. Alte caracteristici care v-ar interesa ar fi: suportul DirectX 11 și tehnologiile NVIDIA (GPU Boost, Adaptive V-Sync, PhysX, 3D Vision Surround). Ca oricare alt model de referință, are sistem de răcire cu un singur cooler dar și așa răcirea e foarte eficientă.

Puteți juca de exemplu Battlefield 3 la 2560 cu 1600 pixeli cu 81 fps și Skyrim cu 62 fps.Cât de spre consumul său, pot spune că nu aveți nevoie de cine știe ce sursă: în idle consumă circa 14W (16W cu trei monitoare) iar în load circa 228W.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are un consum extrem de mic comparativ cu performanțele sale, poate fi instalată în orice desktop PC deoarece nu e mai mare decât o placă obișnuită și e cea mai tare de la ora actuală.

Minusuri: nu e chiar accesibilă.

Concluzie

Cică aceasta ar trebui să fie mai ieftină de 7970, dar prețul actual se datorează faptului că a apărut recent și deci cu timpul se va mai ieftini cu circa 200 lei. Dar dacă aveți deja acei bani, nu văd de ce nu ați face o astfel investiție în special dacă doriți un PC nou sau un upgrade la actualul PC. Jos am pus o prezentare a acestei plăci video GTX 680:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu