≡ Meniu

Asus nVidia GeForce GTX 580

Placa video Asus nVidia GeForce GTX 580 DirectCU II e una dintre cele mai performante modele de pe piaţa actuală, cică e mai bună chiar şi decât GTX 590. Aceste performanţe se datorează în special faptului că memorie are un BUS de 384 de biţi şi a construcţiei sale. Având în vedere performanţele, are nevoie de alimentare suplimentară (două cabluri cu 8 pini care sunt incluse în pachet). Deci are nevoie de o sursă puternică – între 600 şi 750 de W. Şi chiar dacă a fost lansată la sfârşitul lui 2010- începutul lui 2011, ea încă domină piaţa plăcilor video. Are un design interesant care ocupă trei sloturi (unul doar pentru răcire). Cu lansarea acestui model, acest producător a dorit să ofere o placă video cu răcire mai eficientă decât una silenţiosă. Oricum e mai silenţioasă decât GTX 480. În load aceasta se menţine la între 60-75 de grade în special dacă doriţi un mic overclocking. Ea vă permite să jucaţi cam toate jocurile de la ora actuală fără probleme la rezoluţie Full HD şi cu fps-uri peste 40-50. O alternativă într-un buget mult mai mic ar fi GeForce GTX 560 TI tot de la Asus. Are un preț bun Vezi prețul special de azi .

Poze

Cutia

Aşa arată placa video

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații

Specificații tehnice

Tehnologiile prezente pe aceasta sunt următoarele: SLI (nu cred că va fi de folos deoarece şi aşa performanţele sunt impresionante), CUDA, PhysiX, DirectX 11 şi 3D Vision. În pachetul său veţi găsi şi un adaptor DVI-D-Sub deoarece conectorii ei sunt: două DVIuri, un HDMI şi un DisplayPort. Are slot PCI Express 2.0 x16 deci nu aveţi nevoie de o placă de bază prea specială. Procesorul face parte din seria 500 şi are o frecvenţă de 782 de MHz.

Memoria video are o frecvenţă de 4008 MHz (sau 1002 MHz) şi o capacitate de 1.5 GB GDDR5 cu BUS de 384 de biţi. Nu cred că ar avea rost să vă enumăr cum s-o descurcat în jocuri deoarece e cea mai tare placă grafică a momentului. Jos am pus o mică demonstraţie  a acestui model GeForce GTX 580:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: toate accesorile incluse (inclusiv cabluri de alimentare şi cablu SLI),

Minusuri: nu e chiar accesibilă şi ocupă mult spaţiu.

Concluzie

Această placă video se adresează gamerilor înrăiţi şi celor care bineînţeles îşi pot permite una. Dacă nu v-o puteţi permite aveţi trei alternative: cumpăraţi un model mai ieftin (GTX 560 sau GTX 570), aşteptaţi să se mai ieftinească sau o achiţionaţi în rate. Jos v-am pus un clip cu prezentarea acestei plăci grafice:

Click aici pentru mai multe păreri
{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu