Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus nVidia GeForce GTX 580

Placa video Asus nVidia GeForce GTX 580 DirectCU II e una dintre cele mai performante modele de pe piaţa actuală, cică e mai bună chiar şi decât GTX 590. Aceste performanţe se datorează în special faptului că memorie are un BUS de 384 de biţi şi a construcţiei sale. Având în vedere performanţele, are nevoie de alimentare suplimentară (două cabluri cu 8 pini care sunt incluse în pachet). Deci are nevoie de o sursă puternică – între 600 şi 750 de W. Şi chiar dacă a fost lansată la sfârşitul lui 2010- începutul lui 2011, ea încă domină piaţa plăcilor video. Are un design interesant care ocupă trei sloturi (unul doar pentru răcire). Cu lansarea acestui model, acest producător a dorit să ofere o placă video cu răcire mai eficientă decât una silenţiosă. Oricum e mai silenţioasă decât GTX 480. În load aceasta se menţine la între 60-75 de grade în special dacă doriţi un mic overclocking. Ea vă permite să jucaţi cam toate jocurile de la ora actuală fără probleme la rezoluţie Full HD şi cu fps-uri peste 40-50. O alternativă într-un buget mult mai mic ar fi GeForce GTX 560 TI tot de la Asus. Are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Cutia

Aşa arată placa video

Specificații tehnice

Tehnologiile prezente pe aceasta sunt următoarele: SLI (nu cred că va fi de folos deoarece şi aşa performanţele sunt impresionante), CUDA, PhysiX, DirectX 11 şi 3D Vision. În pachetul său veţi găsi şi un adaptor DVI-D-Sub deoarece conectorii ei sunt: două DVIuri, un HDMI şi un DisplayPort. Are slot PCI Express 2.0 x16 deci nu aveţi nevoie de o placă de bază prea specială. Procesorul face parte din seria 500 şi are o frecvenţă de 782 de MHz.

Memoria video are o frecvenţă de 4008 MHz (sau 1002 MHz) şi o capacitate de 1.5 GB GDDR5 cu BUS de 384 de biţi. Nu cred că ar avea rost să vă enumăr cum s-o descurcat în jocuri deoarece e cea mai tare placă grafică a momentului. Jos am pus o mică demonstraţie  a acestui model GeForce GTX 580:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: toate accesorile incluse (inclusiv cabluri de alimentare şi cablu SLI),

Minusuri: nu e chiar accesibilă şi ocupă mult spaţiu.

Concluzie

Această placă video se adresează gamerilor înrăiţi şi celor care bineînţeles îşi pot permite una. Dacă nu v-o puteţi permite aveţi trei alternative: cumpăraţi un model mai ieftin (GTX 560 sau GTX 570), aşteptaţi să se mai ieftinească sau o achiţionaţi în rate. Jos v-am pus un clip cu prezentarea acestei plăci grafice:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu