Asus nVidia GeForce GTX 560 TI

Probabil ai sau vrei să-ţi configurezi un sistem desktop de ultimă generaţie pe care jocurile să meargă perfect şi de aceea îţi recomand placa video Asus nVidia GeForce GTX 560 TI (TI de la titanium). Îţi vor merge toate jocurile de ultimă generaţie, inclusiv Battlefield 3 deoarece are un bus de 256 biţi şi 1 giga de memorie RAM GDDR5. Vor merge chiar şi jocurile FullHD deoarece e un model nou apărut, dar pentru a juca la 1920 pe 1080 pixeli aveţi nevoie şi ca restul componentelor să fie de ultimă generaţie, nu numai placa grafică (procesorul să fie minim un i5). În cazul în care vi se pare că placa nu face faţă (mă îndoiesc) puteţi să mai conectaţi una în mod SLI. Normal că suportă SLI din moment ce e din seria nouă 500 şi are suport Direct X 11.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Există modele care ajung şi la 1000 lei. Există şi modele mai scumpe deoarece unele vin cu un joc în plus sau frecvenţa procesorului mai mare (900 megaherţi) sau frecvenţa memoriei superioară (4200 megaherţi).

Poze

Alături sunt poze cu modelul scump care are două ventilatoare şi poartă numele DirectCU II sau DC2.

Logo Asus
Porturi

Specificaţii tehnice

În general această placă e dotată cu un procesor NVidia GeForce GTX560 sau GTX560Ti şi are un procesor a cărei frecvenţă e de 810 megaherţi.

Poate fi montat pe PCI Express 2.0 x16 şi suportă modul SLI. Jocurile la rezoluţie Full HD nu vor fi o problemă pentru palca de faţă din moment ce rezoluţia maximă suportată e de 2560 pe 1600.

Evident că suportă DirectX 11 şi OpenGL 4.1, iar DirectX-ul vă asigură că vor merge jocurile noi.

Puteţi să conectaţi placa de faţă la un monitor prin DVI sau HDMI deoarece are aşa ceva, iar aceste două porturi sunt două de ultimă generaţie care transmit semnalul în format digital.

Se poate vedea că se descurcă destul de bine în jocuri. Era o glumă cu destul de bine deoarece se descurcă excelent. Clipul e realizat la 1080p și se poate vedea că jocul e foarte fluent, însă calitatea înregistrării cam lasă de dorit.

Păreri pro şi contra

Pro: preţul e mic, are 256 biţi, suport pentru DX11, suportă jocuri 1080p, are conexiuni digitale
Contra: era interesantă mai multă memorie RAM (ajunge şi un giga, dar doi era mai bine).

Concluzie

GTX 560 este o placă video excepţională care vine şi cun un sistem de răcire foarte bun. Deşi este un sistem activ cu ventilator zgomotul nu va fi mare spre deosebire de modelele cu răsire pasivă – radiator. (Alături e şi un video review cu benchmark şi demonstraţie a 3D Vision)

5 comentarii la „Asus nVidia GeForce GTX 560 TI”

  1. Salut..adauga la acest review si un videoclip cu aceasta placa video cum se prezinta in jocuri..calitatea imagini..dar ceva mai detaliat..Multumesc

  2. Placa merge in sistem SLI si de aceea se pot instala mai multe placi video si in acest fel ai mai multe fps. Eu am un model asemanator, mai vechi, si se descurca impecabil in orice joc nou, dar e recomandat sa ai peste 4GB de RAM.

  3. Ce placa de baza are ala in videoclip.?..Vreau sa stiu ca vreau sa-mi fac si eu sistem SLI..cu placa video 560 TI… Inca ceva ce joc este ala pe care este “testata” placa? Primul joc…

  4. Primul joc este Battlefield bad Company 2 multiplayer cred dupa cate am vazut ca si eu ma joc pe el…jocu merge tot pe HIGH si pe placa Nvidia geforce 210 Series eu o am si asa ma joc rezolutie 1024×768 Hz nui stiu:)

Lasă un comentariu