Asus N705UN-GC018, laptop cu ecran mare Full HD

Laptopul Asus N705UN-GC018 e unul dintre puținele modele oferite de acest brand care au un ecran mai mare Full HD. E de apreciat faptul că laptopul de jos are numai 2.1 kg, adică construcție una mult mai subțire și, evident, s-a renunțat la unitate optică DVD. Această dotare e destul de inutilă pentru că o veți folosi doar o singură dată – pentru a instala sistemul e operare. Cu noile porturi USB 3.0 sau 3.1, transferul datelor se face destul de rapid (de 10 ori mai rapid față de 2.0). Bineînțeles, e necesar ca și voi să aveți un stick USB.

Arată foarte bine, se comportă decent în majoritatea situațiilor și e dotat cu cel mai nou hardware. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Chiar dacă nu e un ultraportabil, ar putea fi inclus în acest segment că doar are un ecran generos. E mare și foarte ușor de transportat,  dar voi poate veți folosi o geantă că doar veți folosi și un mouse. Îmi plac mouse-urile wireless deoarece sunt compacte și nu mai aveți acel fir de lângă laptop.

Dacă considerați că 16GB ar fi ideal, atunci puteți opta pentru încă 8GB deoarece e un slot liber și memoria e destul de accesibilă. Chiar stă bine la capitolul conectivitate pentru că sunt multe porturi care sunt așezate atât în partea stângă, cât și în partea dreaptă.

Păreri pro și contra

Nu toate laptopuri dispun de acea tastatură iluminată care devine foarte utilă seara sau noaptea, doar că nu e ca și la modelele de gaming, ci e pe o singură culoare. Performanțele sunt destul de mari pentru că discutăm de un Core i5, noua placă video MX150 și de un SSD M.2. Poate că hard discul nu e unul performant, dar îl veți folosi doar pentru a stoca diverse date și pe SSD se pun aplicațiile și Windows 10.

Astfel, Asus N705UN-GC018 va porni destul de rapid și dacă vă gândiți la viitoare upgrade-uri, poate că un SSD mai mare ar fi o idee bună dar nu cred că nevoie de mai mult sau o plăcuță RAM după cum am zis mai sus.

Te-ar mai putea interesa