Asus N61VN-JX072D

Acest laptop Asus N61VN-JX072D cu procesor Intel Core 2 Duo model P7450 este unul multimedia deoarece se adresează atât celor pasionaţi de muzică şi filme cât şi celor pasionaţi de jocuri. Preţul acestui laptop multifuncţional este mic, deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi →. Am precizat faptul că este un model multimedia pentru că face parte din seria N a producătorului Asus. Aspectul sau design-ul scoate în evidenţă faptul că este unul premium cu tehnologii precul Sonic Master, Altec Lansing sau sunet SRS Surround. Vine ca o alternativă mai ieftină la Asus N61JV-JX035V. Asus N61VN-JX072D poate fi o soluţie pentru cei ce vizionează filme şi ar dori un dispozitiv pentru vizionarea lor la calitate FullHD şi poate fi conectat la un televizor sau monitor extern cu ajutorul portului HDMI. Asus garantează cu acest model că nu veţi vedea pixeli morţi şi va oferi o calitate mai bună a imaginii cu Video Magic cu tehnologie Asus Splendid şi Zero-Bright-Dot (Zero-Puncte-Luminoase). La capitolul specificaţii acest model N61VN-JX072D de la Asus are un procesor destul de bun şi nou, P7450, 4 giga de RAM şi o placă video pe 128 biţi numai bună pentru cei pasionaţi de jocuri. Este chiar mai bună decât una 5650 de la ATI, chiar dacă are un Pixel Shader versiunea 4.1 şi suport DirectX 10.1. În continuare vă voi arăta cam cum arată acest notebook Asus N61VN-JX072D postând nişte poze, urmate de specificaţiile tehnice şi de nişte păreri pro şi contra achiziţiei.

Poze

Capac
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul este oferit de Intel, modelul Core 3 Duo P7450 cu frecvenţa de 2,1 GHz, FSB 1066MHz şi cache de 3MB. Ecranul de tip LCD cu diagonală de 16 inci are o rezoluţie de 1366 cu 768 pixeli. Memoria RAM de tip DDR3 este de 4 giga şi are o frecvenţă de 1066MHz, şi nu mai poate fi mărită la 8 giga, dar cred că 4 giga sunt suficienţi pentru că au o frecvenţă destul de mare. Hard disk-ul de tip SATA 2 are o capacitate de stocare de 500 giga la o viteză de 5400 de rotaţii pe minut şi este unul ce nu se încălzeşte şi este unul silenţios. Placa video este una dedicată oferită de nVIDIA, model GeForce GT 240M care are o memorie video de 1 giga pe 128 biţi, şi pentru faptul că are Pixel Shader 4.1 şi suport DirectX 10.1 performanţele grafice nu sunt afectate. Astfel poţi juca fără probleme Risen la detalii medii, Colin McRae: DIRT 2 la medii spre maxime, iar Call of Duty 4 – Modern Warfare, Racedriver: GRID, F.E.A.R. 2, Far Cry 2, Crysis etc. la detalii maxime. La capitolul multimedia, acest model are cititor de carduri, unitate DVD, cameră web de 1,3MP şi tehnologii precum SRS Surround sau Altec Lansing. La categoriile porturi şi conectivitate, Asus N61VN-JX072D are PCMCIA, port HDMI, ESATA, intrare audio, reţea RJ-45, microfon, 3 USB-uri, port VGA, bluetooth şi Wi-Fi. Autonomia bateriei de 6 celule este undeva la două ore şi jumătate. Laptopul Asus N61VN-JX072D are o greutate de 2,9 kilograme, vine cu tastatură numerică şi sistem de operare FreeDOS.

Teste

În urma testelor efectuate acest model Asus N61VN a primit un număr de stele cuprins între una până la cinci stele la capitolele: performanţă 3D trei stele şi jumătate, facilităţi trei stele, design trei stele, ergonomie cinci stele, performanţă patru stele, mobilitate patru stele, prelucrare patru stele. Deci media lui Asus N61VN-JX072D e de trei-patru stele din cinci, deci este un model de recomandat deoarece este bun la toate capitolele. Temperaturiile sunt destul de bune, în timpul jocurilor pot urca spre 50 de grade dar se poate coborî temperatura cu vreo 5 grade cu ajutorul unui CoolingPad sau suport cu ventilatoare.

Plusuri şi minusuri

Ca plusuri: acest model Asus N61VN nu beneficiază de tehnologia Optimus pentru că nu are  placă video integrată, dar dacă ar fi avut procor P6100 sau cel puţin un i3 avea acestă tehnologie care presupune comutarea automată de pe placa video integrată pe cea dedicată atunci când rulezi un joc, astfel se face o oarecare economie de curent. Design-ul este unul foarte reuşit şi parcă arată chiar mai bine ca un K52, X52 sau un A52. Ca minusuri: putea fi mai ieftin, nu are uSB 3.0 şi rezoluţia cam mică a ecranului. La design mai puteau lucra puţin şi anume nu-mi place că are prea mult negru, cei de la Asus puteau să folosească mai mult gri şi anume în jurul tastaturii.

Concluzie

Dacă nu aveţi bani pentru un N73 care este deasemenea unul multimedia puteţi opta pentru acest laptop Asus N61VN-JX072D deoarece face faţă oricărei provocări fie ele: film de 1080p sau în format FullHD, jocuri precum Call of Duty Modern Warfare 2 la detalii maxime sau chiar şi muzică la o claritate impresionată.

2 comentarii la „Asus N61VN-JX072D”

  1. Intradevar cele mai noi asus-uri N61 vin cu i3, 5 sau i7 cu tehnologie Optimus si USB 3.0. Sincer as opta pentru un astfel de model decat pentru unul cu Core 2 Duo si cu o singura placa video. Arata destul de bine dar nu prea se potriveste culoarea difuzorului cu culoarea laptopului poate daca mai inserau niste gri si pe langa taste touchpad sau chiar tastatura. Placa video este bunicica dar din cate am citit se pare ca shooterele le ruleaza la detalii maxime, iar gta 4 circa nu poti pentru ca ai nevoi de ceva mai multi rami. Este un model multimedia ieftin si reprezinta o alternativa la un Sony Vaio.

  2. am si eu unul identic….zici ca se duce in 50 grade in jocuri?eu cred ca se duce in 70-80 grade.cel putin la mine asa se duce cand joc call of duty modern.ce e drept am schimbat cpu-ul cu un p9500 2,53/6m/1066.
    am varianta pe alb…este foarte frumos

Lasă un comentariu