Asus N580VN-DM051, laptop cu procesor de gaming i5-7300HQ

Laptopul Asus N580VN-DM051 face parte din populara seria Vivobook Pro și nu sunt foarte multe modele, dar sunt și variante cu ecran de 17 inci dacă ați fost obișnuit cu un ecran mai generos. Apreciez că a fost introdusă o placă video mai eficientă și care dorește să înlocuiască varianta GTX 950M, în sensul că performanțele sunt aceleași. Procesorul Core i5-7300HQ a fost conceput doar pentru sarcini grele, motiv pentru care autonomia laptopului va fi puțin mai mică, dar nu deranjează cât timp.

Noua generație de laptopuri N are o construcție mai bună, motiv pentru care greutate laptopului a scăzut semnificativ (sub 2 kg). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

În general, laptopurile multimedia vin cu procesoare de tip U care au un consum mai mic de energie și performanțele sunt inferioare, dar depinde și de generație. Chiar dacă nu vi-l permiteți pe acesta, puteți lua în calcul un laptop cu i5-8250U care e foarte performant. Placa video integrată vă ajută să obțineți autonomia dorită până ce rulați conținut video. Atunci se comută automat pe cea dedicată GeForce MX150.

Pentru gaming e nevoie de mai mult de atât, dar depinde de titlul ales și rezoluție preferată. Pe lateral sunt poziționate porturile sale care sunt numeroase și nici nu cred că le veți folosiți. Consider că puteau reduce numărul de porturi dar și de dotări. Tot mai multe modele vin fără unitate optică care e complet inutilă cât timp sunt prezente porturi USB 3.0, iar transferul datelor se face rapid.

Păreri pro și contra

Arată mult diferit față de laptopurile din seria Vivobook și e puțin mai scump pentru că are o construcție metalică, un ecran mai bun – 100% sRGB, difuzoare Harman Kardon, două tipuri de medii de stocare. Tastatura sa iluminată nu e ca și la modelele de gaming, dar e plăcută și utilă atunci când lucrați pe el și e seară.

Asus N580VN-DM051 poate înlocui un desktop dacă nu sunteți interesați de upgrade-uri sau de un ecran foarte mare. Chiar e ușor de transportat, iar finisajul metalic e plăcut la atingere și ușor de întreținut.

Te-ar mai putea interesa