Asus N580GD-E4210, laptop multimedia cu i7-8750H

Laptopul Asus N580GD-E4210 are un hardware interesant pentru că discutăm de o serie multimedia. Acesta poate fi comparată cu una de gaming pentru că avem noul i7-8750H care are 6 nuclee și placa video dedicată e GTX 1050. Puteți renunța la vechiul PC în favoarea unui laptop deoarece performanțele sunt satisfăcătoare pentru un așa buget și veți avea un gadget portabil care nu are nevoie de multe periferice. Sistemul audio integrat oferă o atmosferă plăcută  și dacă vreți să ascultați muzică, conectarea unor boxe ar fi o alegere bună.

Din poza de jos se vede foarte bine că seria N a scăzut în dimensiuni și tinde spre una ceva mai portabilă cum e seria Zenbook, doar că la interior avem un hardware performant. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Un astfel de laptop are un procesor de gaming dar voi îl puteți folosi chiar și pentru alte tipuri de taskuri. Acesta nu-l veți vedea pe laptopuri office, ci mai degrabă varianta de tip U cu 4 nuclee și frecvențe de lucru inferioare.

Nu se pot face multe upgrade-uri, dar nici nu sunt necesare pentru că anumite aplicații nu se folosesc prea mult de un astfel de hardware. Pe viitor, vă puteți gândi la o memorie RAM suplimentară pentru că CPU-ul are suport dual-channel (memoria trebuie să fie identică).

Păreri pro și contra

Comparativ cu alte serii, acesta are o construcție ceva mai ușoare – 2 kg, astfel poate fi transportat ușor oriunde și încape în orice rucsac sau geantă de măr. Dacă ar fi avut ecran NanoEdge, dimensiunile sale ar fi scăzut puțin. Chiar și așa, are caracteristici tehnice foarte bune și nu mă refer la rezoluție ci la faptul că are 72% NTSC și 100% sRGB.  Chiar dacă are un SSD, consider că e suficient de spațios și nu l-aș înlocui pentru că e rapid.

Asus N580GD-E4210 se încarcă mult mai rapide decât predecesorul său – 60% în 49 minute, astfel că nu veți pierde timp prețios. Poate că preferați să-l țineți mai tot timpul în priză pentru a nu mai avea grija bateriei când rulați un film sau joc, dar și performanțele vor rămâne constante.

Te-ar mai putea interesa