Asus N580GD-E4209, laptop multimedia cu i7 Six Core

Laptopul multimedia Asus N580GD-E4209 e alternativa mai compactă la un model de gaming dar componente sunt aceleași. O astfel de construcție se datorează faptului că nu are sistemul clasic de răcire cu două coolere, ci e unul mult mai îngust astfel că aerul cald nu iasă chiar atât de repede. Oricum, eu l-aș folosi mai mult pentru editare și mai puțin pentru jocuri, însă depinde și de pretențiile voastre. Seria N e prezentă de mult timp pe piață și a impresionant de fiecare dată cu caracteristicile sale speciale: ecran superb, difuzoare premium, tastatură plăcută cu iluminare.

Arată bine pe gri metal și construcția sa e una robustă fiind realizată din aluminiu. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Asus N580GD E4209

Procesorul i7 Coffee Lake va rula excelent cu actualele componente și nu sunt necesare Upgrade-uri cum e la PCuri. Laptopul poate fi echipat cu maxim 16GB RAM dar nu cred că ați pune atât de mult pentru că nu sunt multe aplicații care cer atât. Eu consider că 8GB e de ajuns pentru că are o frecvență de 2400 MHz și numai cele de gaming sunt de 2666 MHz.

Placa video GTX 1050 e una dintre cele mai populare modele și poate rula orice joc la detalii minime, iar unele la detalii chiar mai mari. Bineînțeles, vă recomand să nu scădeți din rezoluție pentru că se vede foarte bine pe un așa ecran.

Păreri pro și contra

Performanțele sunt impresionante pentru un laptop și se apropie de cele ale unui PC, însă costă ceva mai mult pentru că e un gadget foarte compact de numai 1.99 kg. Are două medii de stocare pentru că SSD-ul e de tip M.2, adică e doar o plăcuță mică. Tot mai multe laptopuri vor avea acest tip de SSD pentru că e ceva nou și foarte practic, chiar și pentru PC-uri. Ecranul oferă o imagine superioară – 100% RGB, dar nici sunetul nu trebuie neglijat deoarece sunt prezente difuzoare Harman Kardon.

Asus N580GD-E4209 nu mai avea unitatea DVD pentru că nici nu mai e nevoie. Sistemul de operare și programele pot fi instalate de pe stickuri USB și transferul e rapid prin intermediul porturilor USB 3.1.

Te-ar mai putea interesa