Asus N56VZ-S4260D

Laptop Asus N56VZ-S4260D e unul din seria multimedia denumită N, care mai degrabă e nul de gaming datorită rezoluției ecranului și configurației. Bineînțeles această serie e cunoscută și pentru sonorizarea oferită de difuzoare Bang & Olufsen și subwoofer. Designul e destul de inspirat deoarece dă impresia de ultrabook, însă tot laptop rămâne datorită dimensiunilor și greutății sale. Acest design a apărut pentru prima dată la modelele Zenbook iar apoi la ultrabookurile din seria S56. Sincer, aș dori să vă tot mai multe astfel de laptopuri ci și la prețuri sub 2000 lei. Un astfel de N56VZ-S4260D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Deschis
Subwooferul
Subwooferul

Specificații tehnice

Procesorul Core i7-3630QM de 2.4 GHz e unul foarte bun deoarece face față celor mai noi jocuri și chiar și filmelor 1080p. Având în vedere că are un ecran FullHD de 15.6 inci, era normal să aibă un așa procesor. Totuși nu e chiar grozav să vizionezi filme 1080p la un ecran așa de mic, e util doar pentru gameri, designeri sau editori foto/video. Apreciez că e unul de tip mat astfel nu se produce efectul de oglindă atunci când lumina bate din spate dar nu oferă o luminozitate așa de mare.

La capitolul memorie stă foarte bine cu cei 16GB memorie RAM și cu SSH ul de 750GB. Performanțele grafice sunt excelente având în vedere că vine cu GT 650M care are 4GB de memorie video. Nu sunt multe plăci video care pot oferi atâta memorie și performanță. La capitolele multimedia și porturi oferă: o unitate DVD, difuzoare stereo+ subwoofer extern, card reader, un port HDMI, patru porturi USB 3.0 etc.

Bateria de 6 celule oferă circa 3 ore de utilizare obișnuită datorită celor două plăci video (are și cea Intel din procesor). Ca și predecesoarele și acesta are tastatură iluminată care devine utilă pentru cei care se joacă jocuri sau navighează noaptea pe net. Jos am pus o mică demonstrație cu ce poate această configurație (la rezoluție FullHD):

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are bluetooth, finisaj elegant cu negru și aluminiu, ecran foarte clar datorită rezoluției, placă video excelentă, subwoofer extern etc.

Minusuri: nu e chiar accesibil.

Concluzie

Acest Asus N56VZ-S4260D e o alternativă bună la un Republic of Gamers deoarece e mai portabil și oferă capabilități de gaming. Jos am pus un clip cu despachetarea unui model similar pentru a vă face o idee despre acesta:

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus N56VZ-S4260D”

  1. N56 e cel mai bun laptop care l-am avut pana acum. Daca te intereseaza ceva pentru editare audio si video care sa fie portabil atunci nu credca trebuie sa stai prea mult pe ganduri. Sunetul e exceptional, iar imaginea e o lacrima.

Comentariile sunt închise.