Asus N55SF-S1393V

Laptopul Asus N55SF-S1393V e un laptop foarte bun pentru jocuri, dar şi pentru sarcini multimedia şi de aceea eu îl consider ca fiind laptop multimedia. Dacă sunteţi un audiofil sau cinefil atunci aceasta ar trebui să fie prima alegere sau un laptop din seria N55SF.

Îl recomandă procesorul i5, cei 8 giga de RAM, hardul foarte încăpător de 750 giga şi placa video GeForce GT 555M de 2 giga. Fiind un notebook premium normal că vine cu Windows 7 Premium. Cel mai mult, pe lângă mulţimea de chestii utile, îmi place ecranul cu rezoluţie Full HD şi e păcat că nu are unitate Blu-ray (are doar DVD-RW).

Are un preţ bun Vezi prețul special de azi », dar normal că există şi o variantă similară care costă mai puţin fiind vorba de N55SF-S1113D. Această alternativă are cam aceleaşi componente, doar că are 4 giga de RAM îl loc de 8.

Poze

Deschis
Capac

Detalii

Asus N55SF-S1393V e unul dintre cele mai nou laptopuri cu tehnologie Bang & Olufsen şi cu subwoofer extern, iar ecranul care are 15,6 inci are o rezoluţie optimă vizionării filmelor 1080p. Dacă ecranul vi se pare mic atunci prin intermediul porturilor puteţi conecta un monitor sau un HDTV.
Placa GT 555M e foarte capabilă în jocuri şi asta o puteţi vedea din clipul de pe YouTube.

Păreri pro şi contra

Vine cu toate tehnologiile disponibile pe piaţă în momentul de faţă, iar una foarte populară e nVidia Optimus care presupune activarea plăcii video dedicate doar când e nevoie de ea şi astfel bateria laptopului ţine foarte mult (undeva la 4 ore).

Alte tehnologii ar fi USB 3 care e de vreo 10 ori mai rapid decât USB 2, iar una legată de procesor e Sandy Bridge. Procesoarele SandyBridge sunt cele mai noi modele de la Intel şi vin cu funcţii suplimentare, autonomie îmbunătăţită şi cipuri grafice HD3000 capabile să redea fluent 1080p.

Nu-mi place la acest notebook că nu are unitate Blu-ray care poate imprima. O astfel de unitate era folositoare pentru a urmării filme de cea mai bună calitate de pe discurile înscrise cu rază albastră.

Concluzie

Trecând peste lispa unităţii BD şi a procesorului i7 (nu prea e necesar un procesor cu patru nuclee, iar i5-ul i5-2430M e foarte performant) acest model e unul dintre cele mai bune de pe piaţă şi eu îl recomand. Jos e un preview cu modelul de fa'[ ]n care se poate analiza cum arată şi ce poate.

Te-ar mai putea interesa