Asus N551JK-CN104D, laptop premium

Asus N551JK-CN104D e un laptop foarte bun poate cel mai bun din serie și spun asta datorită SSD-ului dar și memoriei RAM. Există laptopuri cu mai puțină memorie RAM sau cu SSD mic, totuși diferența de preț e semnificativă (vreo 800 lei). Mă refer tot la un N551JK care a apărut recent și care poate fi luat în considerare ca o alternativă la acesta. Laptopurile din seria N mi se par destul de bune deoarece pot fi comparate cu cele de gaming. Deasemenea, un laptop Republic of Gamers nu e la fel de portabil și elegant ca și acesta.

Seria N se poate lăuda cu acel subwoofer extern care dă un plus de sonorizare. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Din față
Din față

Procesorul său e prezent doar pe laptopurile High-End, deci pe cele scumpe. Intel Core i7-4710Q nu e prezent pe platformele desktop deoarece pentru desktopuri e nevoie de performanțe mai mari și nu se ține cont de consum. În cazul laptopurilor, producătorii de componente trebuie să țină cont că laptopurile sunt gadgeturi care rulează cu baterie și deci nu pot realiza componente care să consume prea mult.

Ecranul de 15 inci are o imagine 1080p care oferă multe detalii și e numai bun pentru vizionat filme ori redare media. Restul configurației are: 16GB RAM, SSD de 256GB, GTX 850M și Intel HD 4600. Cele mai bune dotări le veți găsi la modelele noi și scumpe. Pe partea de sunet are difuzoare Bang & Olufsen ICEpower, tehnologie audio SonicMaster și subwoofer. Chiar dacă nu se compară cu un sistem audio extern, calitatea audio e peste medie.

Plusuri: nu e chiar așa de scump, bluetooth, configurație performantă, design elegant, DisplayPort, destul de portabil pentru astfel de componente etc.
Minusuri: nu are Windows 8.1 preinstalat, dar puteți instala ulterior.

Asus N551JK-CN104D e un laptop reușit și s-ar putea ca anul viitor să vedem laptopuri din seria N cu imagine 4K, dar prețurile vor fi e măsură. Odată ce vor fi tot mai multe gadgeturi cu imagine 4K, prețul celor cu imagine FullHD va scădea.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus N551JK-CN104D, laptop premium”

  1. Buna ziua!

    Se poate monta un HDD Caddy in locul DVD-ului pentru a avea mai mult spatiu de storage?

    Multumesc.

  2. Da, se poate. Există două variante de caddy: 9,5 mm și 12,7mm. Pentru a vedea ce model e bun pentru laptopul tău trebuie să scoți unitatea DVD și o măsori pe grosime (înălțime) cu un metru. Modele găsești pe okazii la 80 lei cu transport gratis.

Comentariile sunt închise.