Asus N551JK-CN103D, laptop multimedia

Seria N de la acest brand e cunoscută pentru caracteristicile sale speciale, iar Asus N551JK-CN103D e o variantă de 15 inci recent lansată. Oricum, din numele reiese că are un astfel de ecran dar și generația. Poate doar seriile viitoare vor aduce modificări la design, dar mie mi se pare foarte reușit și așa. Combinația de argintiu cu negru e bine aleasă iar tastatura e iluminată (funcție care poate fi oprită sau pornită).

Dacă acest laptop pare prea scump, totuși mie nu mi se pare având în vedere ce oferă, atunci optați pentru un laptop dintr-o altă serie (seria X555 de exemplu). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Din față
Din față

Procesorul Core i7-4710HQ e prezent pe multe laptopuri scumpe și e unul din ultima generație. Placa video Intel HD 4600 pare a fi mai bună decât precedentele dar oricum veți folosi placa video NVIDIA. E vorba de o placă video a seriei GTX și e un model GTX 850M cu 4GB memorie, astfel se poate se mai multe detalii. Spre deosebire de seriile precedente, aceasta oferă un ecran FullHD cu protecție anti-glare. Claritatea e una superioară la un ecran de 15 inci.

Chiar dacă are 8GB RAM, se poate extinde la 16GB dacă mai cumpărați ulterior încă 8GB RAM. Puteți face acest upgrade dacă vă plac jocurile iar mediul de stocare e generos dar și performant. Dotările unui laptop sunt relativ aceleași, dar în plus vine cu: difuzoare Bang & Olufsen ICEpower, DisplayPort, bluetooth, tastatură iluminată, subwoofer extern, trei porturi USB 3.0 etc.

Lista de dotări e lungă și bateria e de 6 celule la acesta astfel că greutatea sa are de suferit, însă la o așa configurație e nevoie de ea. Deci cu o baterie de 4 celule era ceva mai ușor dar nu cu mult și nici nu puteți avea pretenții la astfel de componente.

Plusuri: calitatea audio superioară, SSD+hard mare, configurație High End, ecran 1080p, altele.
Minusuri: greutatea de 2.7 kg.

Asus N551JK-CN103D nu e foarte scump deoarece are doar Free DOS, iar pentru a-i evidenția mai bine performanțele puteți alege cu încredere Windows 8.1 64 de biți. Nu are sens să alegeți o versiune mai veche dacă producătorul nu oferă drivere.

Te-ar mai putea interesa