Asus N550JK-DS556D, laptop multimedia

Asus N550JK-DS556D e unul dintre cele mai tari laptopuri de pe piață datorită faptului că are ecran QFHD (ceva de genul 4K), procesor i7-4710HQ quad core și SSD de 240 de giga. E o sculă care se apropie de laptopul perfect, chiar era perfect dacă nu avea tastatură numerică și unitate optică. Cei de la Asus s-au gândit să facă un desktop replacement și de aceea probabil că au băgat atâtea în el.
Un model precum acesta se adresează celora care vor ceva de calitate și care să fie în tendințe și după 2 ani. Dacă vă deranjează că are ecran doar de 15 inci atunci există N750 care e de 17.

Costul de achiziție nu e mare deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », iar acesta reflectă faptul că are integrată multă tehnologie utilă cum ar fi un ecran cu rezoluție 3840 x 2160, SSD foarte încăpător, unitate Blu-ray și altele.

Din față
Din față

Pe partea de caracteristici punctele de rezistență la acest model sunt procesorul i7 cu patru nuclee reale, placa video GTX 850M și ecranul foarte clar. Acest ecran e unul de tip glare cu unghiuri de vizibilitate bune. Faptul că e glare ne arată că vorbim despre un laptop pentru divertisment care trebuie să afișeze niște imagini cât mai clare și colorate.
Pe partea de soft nu are ceva instalat și de aceea e mai ieftin cu vreo 400 de lei. Eu recomand să instalați Windows 8.1 deoarece Asus doar pe acesta îl suportă prin driverele sale.
Dacă e să vorbim despre autonomie atunci vedem că bateria cu 6 celule ține vreo 3-4 ore.

Plusurile acestui model ar fi costul de achiziție nu prea mare, că vine cu foarte multe facilități utile și că e în tendințe.
Din păcate nu are o greutate mică (e de 2,7 kilograme), iar unitatea optică nu văd să aibă vreo utilitate… același lucru fiind valabil și legat de tastatura numerică din partea dreaptă.

Per ansamblu, dacă te interesează o soluție pentru jocuri și filme Blu-ray atunci acest notebook PC ar fi foarte bun. Pentru cei interesați de suportul dual band al plăcii wireless atunci menționez că unele laptopuri N550JK vin cu așa ceva, mai exact cu placă Intel Dual Band Wireless-AC 7260 AC.

Te-ar mai putea interesa