Asus N53SN-SZ262V

Dintre toate modelele multimedia din seria N acesta vine cu cea mai bună placă video, mai precis GT 550M care e cea mai bună placă video clasa 2 disponibilă pe laptopurile actuale. Laptopul Asus N53SN-SZ262V poate fi și unul Premium deoarece are o carcasă solidă, design modern și configurație  foarte bună pentru jocuri, filme și diverse aplicații. Un alt model de tip multimedia e Asus N53SN-S1282V. Dacă vreți un laptop numai pentru jocuri atunci recomand modelul Asus G74SX-TZ064V care costă mult mai mult de cât acesta. Însă dacă v-ați decis deja pentru acest model multimedia numit N53SN-SZ262V, trebuie si știți că acesta are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul e unul Core i7-2630QM de 2 GHz cu cache de 6 MB și tehnologie 32 nm. Capacitatea memoriei RAM DDR3 e de 8 giga la 1333 MHz iar capacitatea maximă e de 16 giga. Dacă vă gândiți să faceți un upgrade acesta nu va fi prea costisitor datorită celor două sloturi libere. Ecranul LCD LED e unul Full HD adică are o rezoluție de 1920 cu 1080 pixeli la 15.6 inci. Din păcate este unul lucios și deci nu prea e indicat să-l folosiți în spații deschise deoarece lumina se va reflecta.

Hardul SSH vine cu un spațiu de stocare de 500 de giga la 7200 de rotații pe minut. Până aici nu diferă foarte mult față de un Republic of Gamers însă placa video face diferență. La acesta vom găsi un GeForce GT 550M care are o memorie video de 2 giga pe 128 de biți. Deci puteți juca cam toate jocurile la detalii maxime. Pe partea de multimedia, porturi și comunicații are unitate Blu-Ray, difuzoare integrate, cameră web de 2.0 MP, cititor de carduri, tehnologie Bang & Olufsen ICEpower, ieșire aduio, port VGA, mufă Rj-45, un USB 3.0, ieșire HDMI, microfon incorporat, trei USB-uri 2.0, bluetooth și Wi-Fi.

Are o greutate de 2.7 kilograme deci nu prea mare în comparație cu cele RoG și vine cu un acumulator de 6 celule care oferă o autonomie peste medie.

Păreri pro și contra achiziției

Are sistem de operare Windows 7 preinstalat, are un design modern, identic cu cel al modelelor anterioare și nu cred că ar trebui să sufere modificări. Performanțele în jocuri sunt impresionante. Poate fi un player media Full HD în caz că aveți un monitor sau televizor performant cu intrare HDMI.

Concluzie

Acest Asus N53SN-SZ262V este un model foarte reușit și probabil că acesta e cel mai puternic N53 din această serie în caz că nu mai apare unul.

Te-ar mai putea interesa

10 comentarii la „Asus N53SN-SZ262V”

 1. Ma gandesc serios daca sa il iau sau nu. Ma cam deranjeaza faptul ca are hard SSH si de aceea imi trece prin minte sa cumpar si un SSD Corsair.

 2. Nu are rost sa iti pui SSD deoarece SSH e o combinatie intre SSD si hard drive. Eu am un model asemanator si e mare pacat ca nu am asteptat pana sa apara acesta.

 3. SSH-ul nu e la fel de performant ca un SSD, dar e mai performant în comparație cu un hard disc obișnuit de 7200 rotații pe minut.

 4. Așa zic și eu, deoarece în jocuri fie că e SSD fie că SSH performanțele sunt aceleași. Sincer, nu prea ai ce face cu un SSD dacă configurația vine SSH în special că asemenea harduri te ajută mai mult la rularea mai rapidă a aplicațiilor. Era mai interesant dacă venea cu două harduri unul SSH/SSD pe care să stochezi aplicațiile instalate și unul SATA pentru filme, kituri și muzică. Din păcate numai laptopuri mai mari (17 inci) pot oferi această caracteristică (dual HDD).
  Nu cred că nu ți l-ai luat doar pentru că nu are SSD deoarece configurația este identică cu cea a unui RoG mai precis vin cu cel mai tare procesor de pe piață, ai posibilitate upgradării până la 16 giga și vei avea o placă video clasa 2 excepțională, dacă era puțin mai performantă intra în clasa 1. Plus că arată mult mai bine ca un RoG.
  Deci te asigur că Asus N53SN-SZ262V își merită fiecare bănuț.

 5. Daca stiti sa-mi raspundeti la o intrebare pt. ca am o nelamurire si m-ar interesa acest laptop. Acel cache la procesor de cat e? de 6mb sau de 2mb pt. ca la emag pe site la detalii tehnice zice ca are cache de 2 mb.

 6. Autonomie e de 2 și ceva atunci când procesorul e ținut la 100% deci când te joci, spre 3 ore atunci când vrei să te uiți la filme, 3-3.5 ore în modul power save și circa 4 ore cu Wi-Fi oprit. Cifrele sunt aproximative, deoarece depind de anumite setări și de modul folosit (Power4Gear), luminozitate ș.a.

 7. Dupa ce l-ai folosit ceva timp, ce zici merita cumparat?
  Cum e tastatura? Ca numai ea e singurul motiv pentru care ma mai gandesc ce sa fac.

 8. Durează ceva până te obişnuieşti cu tastatura deoarece e una înghesuită, nu zic că se putea mai bine deoarece nu am avut probleme cu ea. Am pus un clip de pe Youtube mai sus ca să-ţi faci o idee cam cum arată.

Comentariile sunt închise.