Asus N53SN-S1343V

Acest laptop Asus N53SN-S1343V e un model recent apărut și se adresează celor pasionați de jocuri și filme. Poate fi cea mai bună alternativă la un XPS deoarece are o rezoluție Full HD la un ecran de 15. Pe acesta vom găsi o placă video destul de bună cu BUS memorie de 128 biți și o memorie video de 2 GB. Ar fi fost interesant dacă venea cu un i7 dar și așa procesorul i5 2430M face față cam la orice. Design-ul laptopului e unul premium în special că are un capac realizat din aluminiu, boxele sunt de culoare argintiu iar suprafața laptopului la interior este fină cu tastatură înghesuită. Acesta e o alternativă mai ieftină la un N53SN-SZ262V. Dar sincer nu știu dacă are rost să dați bani în plus doar pentru procesor. Prețul bun Vezi prețul special de azi »

Poze

Deschis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Procesorul de pe acesta e un Core i5-2430M după cum am precizat anterior. Acesta are performanțe cuprinse între un Core i3 și un Core i7, deci poate face față cu brio jocurilor și filmelor 1080p. Acesta are un cache de 3 MB, o frecvență maximă de 2.4 GHz iar pentru utilizare office, are și o placă video integrată HD Graphics 3000. Spre deosebire de modelele K53, acesta are o rezoluție Full HD la același ecran de 15.6 inci LCD LED. Memorie RAM DDR3 e una de 8 GB la o frecvență 1333 MHz. Aceasta nu mai poate fi mărită dar și așa consider că un upgrade ar fi inutil chiar și pentru gaming Full HD. Cel mai bun upgrade care-l puteți face pentru acesta e un SSD în locul celui SATA 2 de 750 GB, dar numai dacă mai aveți bani deoarece e unul 7200 RPM deci destul de performant.

Placa video dedicată e nVIDIA GeForce GT 550M de 2 GB și cu acesta puteți juca lejer jocuri la rezoluție 900p dar și la 1080p. La capitolul dotări acesta are DVD, boxe integrate Bang & Olufsen ICEpower, card reader, cameră web de 2MP, tehnologie audio SonicFocus, LAN, VGA, ieșire audio, trei USBuri 2.0, microfon, HDMI, un USB 3.0, bluetooth și WLAN. Ar fi fost interesant dacă modelele N veneau fără Windows pentru a fi mai accesibile, dar e bun pentru cei care au nevoie de unul la locul de muncă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecra anti-glare (anti-orbire), autonomie aproximativă de 3 ore, arată foarte bine, e robust, performant, calitate audio excelentă și USB 3.0.

Minusuri: nu e prea accesibil.

Concluzie

Laptopul Asus N53SN-S1343V se adresează și celor pasionați de jocuri, dar îl recomand în special celor care vor un laptop cu care să iasă în evidență. Jos puteți vedea despachetarea unui model foarte similar:

Te-ar mai putea interesa