Asus N53SN-S1282V

Laptopul Asus N53SN-S1282V e pentru cei care vor o variantă a lui N53SN-SZ262V cu i5 și asta însemnă că e mai ieftin. L-ar recomanda tehnologiile SandyBridge, Optimus și Bang & Olufsen, dar și prețul bun… în opinia mea. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și eu el recomand ca fiind un laptop de gaming și multimedia, chiar dacă nu are i7.

Poze

Deschis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Asus N53SN-S1282V vine cu un procesor Intel i5 model nou, adică Sandy Bridge. Iar ecranul are o rezoluție de 1920 pe 1080 pixeli (are suport Full HD) deși diagonala acestuia e de doar 15,6 inci. Despre ecran ar trebui spus și că e unul anti-glare. E foarte dotat la capitolul memorie deoarece are 8 giga de RAM instalați (două plăcuțe de 4 giga fiecare) la frecvența de 1333 megaherți. Iar, hardul e de 7200 rotații pe minut fiind un SSH de 500 de giga. (SSH-ul e rapid față de un hard normal, dar tot SSD-ul e rege.) Are două plăci video, mai exact una integrată în cipul procesorului și una dedicată. Placa video integrată e un Intel HD, iar cea dedicată e o GeForce GT 550M de 2 giga. Placa video de la nVidia e una pe 128 de biți și e perfectă pentru gaming, chiar dacă face parte din clasa a doua.

La capitolul multimedia ar trebui menționate unitatea DVD, difuzoarele cu tehnologie Bang & Olufsen și porturile VGA, de microfon, HDMI și USB (2.0 și 3.0). Laptopul are incluse și tehnologiile IcePower și SonicFocus pentru o ergonomie mai bună… dacă pot spune așa. La partea de porturi are bluetooth, rețea LAN 10/100/1000 și WLAN b/g/n. Bateria are 6 celule și cred că va ține mai mult de 3-4 ore. Laptopul e unul de culoare argintie, are tastatură numerică, iar greutatea nu e mare deoarece e de 2,7 kilograme ceea ce e obișnuit pentru un laptop de 15 inci. Sistemul de operare cu care vine acest Asus e Windows pe 64 de biți și astfel nu trebuie să vă bateți capul cu instalarea unui OS.

Păreri pro şi contra

Pro: arată bine, are multă tehnologie la bord, prețul nu e tocmai mare, are suport 1080p, e performant și bun de gaming.

Contra: nu are i7 și nici hard SSD. Adevărul e că eu prefer pentru multimedia laptopuri de 17 țoli.

Preţuri (cel mai mic preţ)

3299 lei e un preț aproximativ pentru acest laptop de ultimă generație, dar și dacă avea 4000 lei tot era rentabil. N53SN-SZ262V e pentru acele persoane care vor un calculator de excepție cu procesor i7 și sunt sigur că acesta nu-i va dezamăgii fiind similar celui din acest mic review.

Concluzie

Acest notebook Asus N53SN-S1282V e pentru cei care vor mai mult și vor un PC premium. Sunt sigur că acesta nu-i va dezamăgi dacă vor un laptop de gaming sau petnru sarcini multimedia (ascultat muzică și vizionat filme).

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Asus N53SN-S1282V”

 1. Mie nu-mi trebuie i7 si de aceea ma gandesc sa-l cumpar pe acesta. Am auzit ca la i7 se degaja mai multa caldura si asta m-a cam speriat putin.

 2. Buna ziua, as dori si eu sa achizitionez acest laptop si as avea cateva intrebari:
  1. se observa o diferenta mare intre un ecran ce suporta full HD (cum este acesta) si unul normal? ma gandesc ca diagonala este relativ mica la un laptop
  2. este adevarat ca ecranul anti-glare este mai putin luminos decat unul glare? as vrea totusi imagini vii, clare, luminoase
  3. se merita diferenta de bani pentru un i7?
  Multumesc anticipat.

 3. 1. Diagonala nu e mică, având în vedere că ultrabook-urile au 13 inci. Pe acest ecran de 15, un film se vede perfect de la 2 metri. Rezoluția Full HD vă va ajuta dacă vreți să urmăriți filme Blu-ray sau dacă folosiți laptopul în proiectare și aveți nevoie de o rezoluție mare.
  2. Este doar un ecran anti orbire (dacă o să mergeți cu laptopul într-un parc atunci nu o să fiți orbită de reflexie), dar e la fel de luminos, iar luminozitatea se poate seta de la fn+f6 sau alte combinații (mod cinema etc) de taste.
  3. Nu, deoarece hardul SSH de 7200 rotații și restul componentelor sunt foarte bune, iar performanțele foarte echilibrate.

  Există și Asus N53SV-SX365V care are ecran HD, placă video doar de 1 giga, hard de 5400 rotații și doar 4GB RAM. Ar fi o alternativă mai ieftină, dar nu la fel de bună și eu aș zice că N53SN-S1282V merită diferența de câteva sute de lei.

Comentariile sunt închise.