Asus N53SM-S1052D

Noua serie de laptopuri de 15 inci de la Asus a fost introdusă pe piață și ea se numește 53SM. Acesta înlocuiește 53SV deoarece noile configurații vin cu plăci video NVIDIA din seria GT 600M. Un model multimedia/gaming pe care-l recomand e laptopul Asus N53SM-S1052D care are procesor Intel Core i7 2670QM, 8GB, HDD de 750GB și placa video GT 630M. Aceasta vine ca o înlocuire a lui GT 540M dar care nu are performanțe mult mai ridicate. Alte îmbunătățiri nu veți găsi, nici măcar la partea de design. O alternativă apropiată ca preț e N53SN-S1344V însă e îl recomand pe acesta. N53SM-S1052D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Din lateral

Specificaţii tehnice

Vine cu cel mai bun procesor de pe piață – Core i7-2670QM, care e ideal pentru astfel de laptopuri (cu ecran Full HD). Cu acesta veți putea juca jocuri fără probleme la rezoluția ecranului iar placa video pe 128 de biți vă permite să le jucați la detalii aproape maxime (excepții fac câteva jocuri). Ecranul vine cu protecție mată și e unul LCD LED.

La capitolul upgrade-uri stă destul de bine și aici mă refer la faptul că are suport pentru 16GB de RAM, dar vine cu 8GB instalați pe 2 sloturi din 4. Spre deosebire de modelele de 17, acesta suportă doar un HDD intern. Are unul de 750GB la 7200 de rotații pe minut. Deci dacă vreți și un SSD fie îl folosiți pe cel ca și HDD extern (cu rack) fie optați pentru un model de 17 inci de la acest producător. Placa video dedicată e una de 2GB cu BUS de 128 biți. Restul dotărilor sunt următoarele: ieșire audio, port HDMI, un USB 3.0, trei USBuri 2.0, LAN, mini VGA, microfon, difuzoare Bang & Olufsen ICEpower, cameră web HD, DVD, bluetooth și WLAN. Deci vine cu toate dotările necesare într-un astfel de buget. E un gadget portabil care poate ține locul unui media player iar autonomia sa poate să ajungă chiar și la 3 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: carcasă din aluminiu, design elegant, performanțe decente în jocuri, ecran Full HD cu protecție mată, calitate audio decente oferită de difuzoare.

Minusuri: nu e chiar accesibil.

Concluzie

Acest Asus N53SM-S1052D e un model de ultimă generație chiar dacă nu are SSH sau SSD și se adresează celor pasionați de filme, muzică, internet și jocuri. Pentru a face o idee despre al, vă invit să vizionați clipul cu despachetarea unui N53S:

Te-ar mai putea interesa