Asus N53JQ-SX238D

Dacă te interesează un laptop pentru sarcini multimedia, dar bun și la jocuri noi atunci Asus N53JQ-SX238D ar fi un model recomandabil. E bun la jocuri datorită plăcii video GeForce GT 425M care are 128 biți la bus-ul de memorie de un giga și datorită procesorului i7 cu patru nuclee care e un model i7-740QM non Sandy Bridge. Este de neegalat în jocuri și ale aplicații foarte solicitante, dar nu o să mănânce mai multă baterie deoarece e un laptop optimizat pentru o autonomie superioară și astfel bateria o să țină undeva la 3 ore sau mai mult. Are un preţ bun Vezi prețul special de azi → despre care nu pot spune că e mare din moment ce arată foarte bine și există chiar și posibilitatea achiziționării laptopului cu Windows, dar asta va urca puțin prețul lui.

Poze

Ce bine arată notebook-ul

Specificaţii tehnice

Laptopul Asus N53JQ-SX238D arată foarte bine și asta o puteți vedea din imagine sau din clipul pus la final, iar detaliile sale tehnice sunt impresionante. Procesorul e un i7 care are GPU integrat de tip Intel HD care vine în ajutorul lui nVidia GT425M pentru a asigura o autonomie superioară. Acest cip nu e unul nou ca la N53JF-SX243D, dar performanțele sunt la fel de bune la la modelele noi. Cu acest calculator portabil o să vă puteți uita la filme de orice calitate deoarece ecranul e unul HD, iar dacă nu vă place calitatea atunci puteți conecta un ecran extern pe portul HDMI.

Păreri pro şi contra

Pro: arată foarte bine deoarece e un model premium din seria n53, există posibilitatea de a-l achiziționa cu Windows, placa video dedicată e pe 128 biți ceea ce presupune că laptopul e perfect pentru jocuri noi și diferite sarcini solicitante (editate video etc.). Contra: nu există ceva important de reproșat deoarece are chiar și USB 3, dar s-ar putea ca GPU-ul integrat să fie dezactivat pentru ca laptopul să fie compatibil cu Windows XP sau alte sisteme de operare vechi (GPU-ul nVidia e prezent și funcționează 100%).

Concluzie

N53JQ-SX238D arată bine și asta o puteți vedea și din preview-ul de alături despre care spune că e unul destul de explicativ. Dacă ești o persoană care vrei un laptop care să iasă în evidență atunci acest model ar fi recomandarea mea. E destul de bun pentru un mic gamer, dar și pentru un student la arhitectură deoarece procesorul cu patru nuclee va furniza puterea de care aveți nevoie.

Lasă un comentariu