Asus MeMO Pad ME173X-1B072A, tabletă de 7″

Actualizare 17.01.2014: Tableta are o reducere de 90 lei. Am verificat și e cel mai mic de pe piață, iar reducerea probabil că e una temporară.

Articolul din 11.01.2014.
Asus MeMO Pad ME173X-1B072A e cunoscuta tabletă MeMo Pad HD 7 și care s-ar putea să vă placă. Spun asta deoarece are un ecran cu rezoluție HD, procesor Quad Core, panou IPS etc. E o tabletă de tip mid-range cu specificații pe măsură și multe tablete de la producători cunoscuți nu ar putea concura cu el. Bineînțeles, fiecare tabletă oferă avantajele și dezavantajele sale. Acesta nu dispune de port HDMI dar poate nici nu-l folosiți. Chiar dacă nu are suport pentru cablu OTG, o alternativă ar fi o tastatură ori mouse wireless. În cazul în care vă doriți conectivitate 3G, puteți folosi funcția WiFi hotspot a telefonului.

În general tablele de 7 inci sunt accesibile, dar există și excepții (care oferă ceva mai multe dotări speciale). Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Meniu
Meniu

Performanțele ridicate se datorează procesorului cu 4 nuclee și procesorului grafic integrat. Cu acesta puteți juca jocuri 3D recent lansate și nu e nevoie de o tabletă foarte scumpă. Sistemul de operare Android consumă puține resurse, motiv pentru care configurația e una mai ieftină. Versiunea e 4.2 Jelly Bean care e des întâlnită pe noile tablete.

Ecranul de 7 inci are o rezoluție HD și datorită panoului IPS veți observa că are unghiuri de vizibilitatea excelente. Memoria RAM e una de 1GB și nu are nevoie de mai mult. Spațiul de stocare e de 16GB, dar utilizabil e ceva mai puțin deoarece sistemul e instalat pe el. Cu un card de memorie puteți extinde spațiul de stocare al tabletei.

E dotată cu: cameră web, difuzoare stereo, cameră de 5MP cu autofocus, bluetooth și WiFi. Bineînțeles, are port audio și micro USB pentru a conecta niște căști ori un cablu de date. Autonomia tabletei poate atinge 9-10 ore atunci când folosiți doar WiFi-ul (navigare web). Pentru dimensiunile ei, greutatea de 302 grame e ok.

Plusuri: oferă o autonomie foarte bună, are Android 4.2, spațiu de stocare bun (poate fi mărit cu un card), bluetooth (ideal pentru periferice wireless), cameră de 5MP, difuzoare stereo (multe au doar mono) etc.
Minusuri: nu are HDMI.

Asus MeMO Pad ME173X-1B072A poate fi o alegere foarte bună dacă vă aflați în căutarea unei tablete fiabile. Tabletele chinezești nu pot concura cu aceasta deoarece nu oferă un ecran la fel de bun, autonomie e scăzută și upgrade-uri la software sunt rare. Mai jos, am postat un clip cu tableta de mai sus ca să vedeți cam cum se prezintă.

Lasă un comentariu