Asus MeMO Pad ME172V-1A056A, tabletă ieftină de la Asus

Asus MeMO Pad ME172V-1A056A e un model de tabletă pe alb care vine ca o alternativă la ME172V-1B063A (un model pe gri) și vine cu un procesor VIA WM8950, dar și cu o placă video Mali 400. Datorită acestor două componente de top cred că o să puteți rula fără probleme orice joc. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar pe acești bani primim o tabletă foarte bună care are și suport pentru carduri (vezi carduri compatibile) spre deosebire de Nexus 7.

Aspect

Este un model cu un ecran de 7 inci care are o rezoluție de 1024×600 pixeli și un panou TN. Datorită ecranului nu prea mare cred că o să găsiți ușor huse compatibile care să nu coste deloc mult. Meniul e unul caracteristic Android, tableta de față având instalat Android versiunea 4.1.

Cutia
Cutia
Meniu
Meniu

Caracteristici tehnice

Vine cu un cip VIA WM8950 care e unul single core și cu o placă video Mali, iar datorită acestora cât și a ecranului prețul tabletei e așa de mic. Poate fi considerat ca fiind o foarte bună alternativă la tabletele Allview sau la alte modele ale căror brand nu e chiar așa de puternic. În ciuda faptului că are 16GB memorie internă (destul de mult) are și suport pentru carduri Micro SD.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul e foarte mic; calitativ nu e foarte diferită de modelul Nexus; suportă carduri; are port USB de tip micro care facilitează conectarea unui adaptor 3G; greutatea nu e prea mare; vine cu senzor G ceea ce înseamnă că o să vă puteți juca jocuri cu mașini de genul Real Racing 3; bateria ține undeva  la 7 ore ceea ce e destul de bine.
Contra: procesorul nu e dual core și ecranul nu e IPS.

Concluzie

Pentru cei pasionați de jocuri și diferite noutăți tehnice cred că acest model ar fi foarte bun. Nu doar rulează aproape orice joc, ci arată bine, iar știrile pot fi citite calumea. Dacă pe telefoane e cam greu să citești presa, pe acest model o să poți intra pe diferite site-uri ca și cum ai intra pe pe calculator. Te poți convinge despre acest lucru și despre cum arată acest tablet PC din preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa