Asus MeMO Pad 8 ME181CX-1B017A, tabletă albă

Tableta Asus MeMO Pad 8 ME181CX-1B017A e o recomandare. Există și tablete cu Windows 8.1 dar acelea sunt puține, ceva mai scumpe iar magazinul nu oferă multe aplicații (comparativ cu Google Play). Difuzoarele stereo sunt decente dar puteți conecta și un sistem audio dacă îl aveți în apropiere. Tabletele ieftine au baterii mai mici dar și configurații nu sunt la fel de eficiente, astfel că la cea de sus, autonomia e de 2 ori mai mare. Mă refer la tabletele chinezești oferite de producători noi.

Aceasta e varianta pe alb, dar există o variantă și pe negru care oferă aceleași dotări iar prețul nu diferă cu nimic. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Tableta
Tableta

Tabletele pot fi folosite pentru orice însă nu veți putea folosi aceeași aplicație de pe PC pe tabletă. Spun asta deoarece nu toți producătorii oferă aplicații în Google Play, însă există alternative. Are un procesor cu 4 nuclee, o placă video bună, o memorie de 1GB RAM și spațiu de 8GB. Având în vedere configurația și dotările, această tabletă poate fi folosită ca un media player, o consolă, un ebook, un sistem de navigație etc.

Nu toate tabletele au GPS și e cam dificil să o folosiți ca un sistem de navigație deoarece nu e prea compactă. O tabletă mare are și un ecran pe măsură, iar la aceasta e de 8 inci cu imagine 800p și panou IPS. Aceasta e bună pentru vizionarea de conținut iar pentru a o folosi mai ușor, puteți pune un stand (veți avea ambele mâini libere pentru tastat).

Sistemul de operare e Android dar versiunea e destul de importantă ținând cont că a apărut recent. Nu există o versiune mai nouă de 4.4 KitKat, dar va apărea alta pe sfârșitul anului. Posibil, ca această tabletă să primească un upgrade la acea versiune (Android L).

Plusuri: autonomie de maxim 10 ore, ecran HD, versiunea Android 4.4 KitKat, GPS, bluetooth și fiabilitate.
Minusuri: nu prea sunt.

Asus MeMO Pad 8 ME181CX-1B017A e un gadget care poate înlocui un desktop sau un laptop doar în cazul în care vă reduceți doar la navigare web, socializare, câteva aplicații și redare medie. Bineînțeles, ecranul e inferior dar claritatea e aceeași, dacă nu chiar mai bună.

Te-ar mai putea interesa