Asus MeMO Pad ME ME172V, 7 inci, VIA WM8950

Actualizare 3.03.2013:
Cadou card Kingston microSDHC 16GB (clasa 4) + adaptor

Articolul din 1.04.2013
Dacă te interesează noutatea sau vrei un mijloc eficient cu care să poți citi presa ori să te joci atunci tableta ASUS Memo Pad VIA WM8950 – Asus MeMO Pad ME ME172V – ar trebui luată în considerare. Datorită faptului că vine la preţ bun Vezi prețul special de azi » e ideală pentru studenți sau elevi, iar un concurent direct e Nexus 7 despre care am mai scris.
Acest Pad 7 vine ca o alternativă mai ieftină la modelul Google/Asus Nexus 7, dar și la tabletele chinezești cu brand românesc. Astfel, dacă întotdeauna v-ați dorit o tabletă, dar ați avut unele rețieri atunci acest model ar fi foarte bun.

Aspect

Designul e unul similar tabletei Nexus, însă la construcția sa au fost folosite materiale mai ieftine. Ce e deosebit e faptul că vine disponibil în mai multe culori și de aceea cred că va fi foarte popular printre adolescenți. Ecranul are o diagonală de 7 inci (i se potrivește husa de protecție HAMA 108251) și o rezoluție aproape HD de 1024×600 pixeli care e foarte bună la vizionarea filmelor HD.

Tableta
Tableta

Caracteristici tehnice

Vine cu un CPU VIA WM8950 CPU și un GPU Mali-400. Procesorul e unul cu un nucleu, dar asta nu înseamnă că e slab deoarece se va descurca foarte bine în majoritatea sarcinilor. Chiar dacă ecranul nu e IPS și procesorul nu e dual core, tableta de față are suport pentru carduri (vezi carduri compatibile)… ceea ce la Nexus-uri nu o să găsiți.

Păreri pro şi contra

Ceva contra achiziției acestui dispozitiv nu pot spune că am ceva deoarece e un model destinat celor cu puțini bani și de aceea s-a pus hardware ceva mai intrat la apă. Plusurile sunt evidente, adică sistemul Android 4.1, multitudinea de culori disponibile pentru carcasă, ecranul clar datorită rezoluției mari și brandul.

Concluzie

Dacă te interesează o tabletă ieftină și eficientă de la un brand cunoscut atunci modelul de față ar fi o recomandare din partea mea. [Dacă la modele din RPC (China) te puteai uita la ele dacă se stricau și erau ieșite din garanție, probabil că la acest model lucrurile stau diferit.]

Te-ar mai putea interesa

3 comentarii la „Asus MeMO Pad ME ME172V, 7 inci, VIA WM8950”

  1. Pare a fi destul de buna de la distanta insa eu astept sa apara si un model de 10 deoarece 7 inch mi se pare ca putin. Modelul acesta de 7 e bun deoarece e ieftin si portabil insa pentr cei care vor mai mult cred ca se indreapta inspre o varianta mai mare si mai performanta.

  2. Si Asus to brand asiatic e, dar macar e cunoscut. Asta e referitor la pragraful cu concluzia.

Comentariile sunt închise.