Asus M509DJ, laptop performant cu SSD de 512GB

Laptopul Asus M509DJ vine în câteva configurații ca și alte serii similare – M509DA, doar că avem un hardware mai performant. Procesorul e foarte important indiferent de ce veți face pe el, iar Ryzen 5 e o alegere bună chiar și pentru uz multimedia. Construcția sa e una redusă și culoarea argintie e una elegantă, iar rama ecranului a rămas neagră care se asortează cu interfața sistemului de operare. E prezentă o placă video dedicată care e foarte populară și e perfectă pentru a rula conținut diferit (jocuri sau filme 1080p).


Arată bine și costă destul de puțin comparativ cu laptopurile de la concurență. Prețul atractiv se datorează și lipsei sistemului de operare, preinstalat e doar FreeDOS. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Ecranul e la fel de mare ca și la serii anterioare, doar că marginile ecranului sunt subțiri. Panoul său e cel clasic, doar că avem mai mulți pixeli datorită rezoluției ridicate – 1920 cu 1080 pixeli. Cel mai bune ecrane sunt cele de tip IPS sau SVA pentru că oferă specificații excelente.

Păreri pro și contra

E vorba de un model cu greutate redusă care ar trebuie să înlocuiască un desktop datorită numeroaselor porturi, dotări și hardware-ul impresionează. Avem noul Ryzen 5 care e un Quad Core bun, iar ca și performanțe se poate compara cu un Core i5. Poate că vreți să rulați jocuri, ei bine, să nu vă așteptați să le rulați la detalii maxime deoarece are un hardware modest și o construcție cu sistem de răcire standard. Îmi place că noile laptopuri nu mai au acel hard disc clasic care era lent, ci e vorba de un SSD spațios și rapid. O capacitate de 512GB e perfectă deoarece nu se mai stochează atât de mult pe laptop, serviciile cloud ajutând mult în acest sens.

Asus M509DJ arată bine și chiar nu am ce să-i reproșez la capitolul design. Tastele sunt potrivite ca mărime și sunt organizate foarte bine, astfel că va fi o plăcere să lucrați pe el și un mouse ar mări productivitatea. Touchpadul e util doar când nu vă aflați la birou și călătoriți, iar laptopul e singurul gadget care face față.

Te-ar mai putea interesa