≡ Meniu

Asus K95VJ-YZ053D

Laptopul Asus K95VJ-YZ053D e unul dintre puținele modele de 18 inci și spun asta deoarece mulți producători au renunțat la ele. Ei bine, Asus nu a făcut asta deoarece sunt destui utilizatori care și-ar dori un laptop cu ecran generos. Un așa laptop poate înlocui vechiul PC fără probleme deoarece are o imagine FullHD, o configurație bună pentru jocuri și o portabilitate mai bună. Chiar dacă e compact, comparativ cu un desktop, are un sistem de răcire foarte bun și nu mai veți observa atâtea cabluri. Aveți nevoie de un router wireless dar și de un mouse, iar recomandările mele pot fi destul de multe. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Așa arată

Așa arată

Tastatura

Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul său Core i7-3630QM e unul foarte bun pentru cei care vor viteză de procesare și acesta se găsește doar pe laptopuri. Deci e util atât în jocur cât și în programe de editare. Pentru un laptop cu ecran Full HD vă recomand un astfel de procesor, iar pentru cele cu ecran HD, un Core i5 mi se pare satisfăcător. Ecranul e unul lucios și măsoară o diagonală de 18.4 inci.

Memoria RAM are o capacitate de 4GB însă la o frecvență de 1600 MHz. O puteți mări la 8GB dacă doriți și chiar să instalați un SSD deoarece are suport dual HDD ca la cele de 17 inci. Dar și așa spațiul de stocare e generos – 3TB, iar hardul e de 7200 RPM. Pe lângă acea placă video Intel, laptopul oferă și una dedicată de la Nvidia – GeForce GT 635M. E un model mult superior lei GT 620M deoarece are un bus de 128 biți. Există variante și cu 2GB, dar sunt pe laptopuri ceva mai scumpe și de 15 inci.

Dotările sale speciale sunt: camera web HD; porturile USB 3.0, bluetooth și tehnologia audio SonicMaster. Nu cred că ar fi avut rost să vă enumăr restul dotărilor deoarece sunt cele standard. Autonomia oferită de acumulatorul de 6 celule e cea obișnuită, adică de 3-4 ore. Acesta depinde de setări și ce placă video folosiți. Vă recomand Windows 8 64 de biți cu o astfel de configurație.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: ecran 1080p, porturi USB 3.0, poate reda orice joc la detalii medii, bluetooth, fiabilitate și spațiu de stocare de 3 TB.

Minusuri: nu e chiar ușor și nu și-l permite oricine.

Concluzie

Acest Asus K95VJ-YZ053D e cel mai bun desktop replacement de la ora actuală, iar dacă nu vi-l permiteți sau vreți o configurație diferită, trebuie să știți că mai există un K95VJ. L-aș alege pentru vizionarea filme, muzică, editare dar și ceva jocuri. Nu are un design premium dar pot spune că e unul plăcut și robust.

{ 1 comentariu … citește-le alături sau adaugă unul }
  • Andrei

    Il detin de aproximativ de o luna si pot spune ca e exact ceea ce mi-am dorit. La capitolul portabilitate sta destul de rau pt ca are o greutate de circa 4 kile.

Lasă un comentariu