Asus K95VB-YZ054D, laptop de 18 inci

Asus K95VB-YZ054D e un laptop cu ecran de 18 inci și după cum bine știți astfel de laptopuri sunt foarte rare în magazinele românești deoarece dor cei pretențioși le vor. Procesorul acestui model e dintr-o serie mai veche – Ivy Bridge, dar poate ține piept unui Haswell fără să răsufle. Restul componentelor sunt foarte bune și nu e nevoie de mai mult. Mă refer la memoria RAM de 32 GB și la spațiul de stocare de 3TB. Poate fi un laptop de tip multimedia ideal și poate înlocui orice laptop ori desktop mai vechi. Datorită dimensiunilor sale, laptopul e destul de greu – 4.1 kg.

Ecranul e unul FUllHD deci nu mai e nevoie să conectați un televizor ori un monitor, în cazul în care doriți calitate. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul Core i7-3630QM face parte din generația a 3-a motiv pentru care placa video e Intel HD 4000. Nu știu cât de des o veți folosi, dar ea poate oferi cea mai bună autonomie. Bineînțeles, când vă jucați ori vizionați filme, tehnologia Optimus va comuta automat pe placa video GT 740M. Aceasta are memorie video proprie și interfață 128 biți. Ecranul FullHD are o diagonală de 18.4 inci și poate fi suficient având în vedere că îl folosiți de la o distanță destul de mică.

Nu veți mai putea face upgrade-uri având în vedere configurația – 32GB RAM și 3TB stocare (e de 7200 rpm). Dotările sale sunt următoarele: unitate DVD, cameră web HD, difuzoare stereo integrate, cititor de carduri, patru USBuri, HDMI, WiFi etc. Bateria e una de 6 celule dar cred că una mai mare era mai indicată (deoarece aceasta oferă cam 3 ore), însă ar fi influențat și mai mult greutatea laptopului.

Sistemul de operare ideal pentru acesta e Windows 7 și nu 8, deoarece nu veți folosi acea interfață. În general, drivere pentru Windows 8 nu prea sunt și nici nu vă recomand să instalați cele de Windows 7.

Plusuri: ecranul FullHD de 18 inci, raportul performanță/preț, numărul mare de porturi USB (din care două sunt 3.0), ieșirea HDMI etc.
Minusuri: ar fi greutatea sa.

Asus K95VB-YZ054D nu e un laptop portabil ci unul strict pentru uz casnic datorită dimensiunilor sale. Dacă nu ați mai văzut un K95, ei bine, am pus un clip de prezentare cu acesta și se poate observa că are și un sistem de răcire destul de avansat. Poate fi folosit și de cei care editează diverse (poze, filmări etc).

Te-ar mai putea interesa

Un comentariu la „Asus K95VB-YZ054D, laptop de 18 inci”

  1. E un model foarte bun chiar daca procesorul e ceva mai vechi. Aspectul e de nota 10, iar performantele sunt peste medie… opinia mea dupa ce l-am testata timp de o saptamana.

Comentariile sunt închise.