Asus K93SM-YZ039V

Acest laptop Asus K93SM-YZ039V e cel mai ieftin model de 18.4 inci (e evident din codul său – K93) și ar fi fost mai interesant dacă nu ar fi avut Windows (era cu vreo 300-400 lei mai ieftin). O alternativă destul de similară e modelul cu Core i7 numit K93SM-YZ081V. Având în vedere că sunt puține laptopuri ca acesta, merită achiziționat în special dacă vă plac filmele și jocuri. Bineînțeles, laptopul vine cu un ecran cu rezoluție Full HD și tastatură chiclet. O altă caracteristică specială a cestuia e suportul pentru două harduri care îl găsim și la modelele de 17 K73SV. Însă, producător a instalat doar un hard, oferind utilizatorului posibilitatea să-și cumpere ce HDD dorește (poate chiar un SSD). Eu vă recomand acest upgrade în special dacă vă plac jocurile foarte mult. K93SM-YZ039V are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul e numit Intel Core i5-2450M de 2.5 GHz și e decent chiar și gaming Full HD însă dacă doriți mai multă performanță optați pentru alternativa menționată sus. După cum am precizat anterior, are un ecran de dimensiuni mari (18.4 inci) de tip LCD LED cu rezoluție 1080p și protecție Glare. Capacitatea memoriei RAM e de 4 GB la o frecvență de 1333 MHz iar spre deosebire de alte modele acesta are suport pentru 16 GB de RAM. Vine cu hard de 750 GB dar se mai poate opta și pentru unul de 1 TB.

Pe partea de multimedia vine cu două plăci video, DVD, difuzoare stereo Altec Lansing, camera web și card reader. O placă video e integrată iar cealaltă e dedicată, motiv pentru care autonomia laptopului va fi mai mare atunci când navigați sau folosiți doar aplicații office. Celelalte dotări sunt după cum urmează: ieșire audio, port VGA și port HDMI, LAN. trei USB-uri 2.0, port USB 3.0, microfon și tehnologie WLAN. Bateria de 6 celule e destul de bună deorece poate oferi o autonomie medie de 3 ore.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: suportă două harduri (deci puteți lua și un SSD), are un port USB 3.0, ecran de 18.4 inci, autonomie peste 3 ore, Windows 7 și carcasă robustă.

Minusuri: hard de 5400 RPM și nu e chiar portabil.

Concluzie

Acest Asus K93SM-YZ039V se adresează celor care nu vor un laptop prea portabil ci unul pentru uz multimedia (jocuri, filme și muzică). Design-ul său e o combinație între un K53SV și un Republic of Gamers (în special în ceea ce privește tastatura). Jos am pus un clip cu un model similar:

Lasă un comentariu