Asus K73SV-TY426D

Dacă eşti pasionat de gaming sau vrei un laptop pentru multimedia atunci laptopul Asus K73SV-TY426D ar fi unul dintre cele mai bune existente pe piaţă care să aibă un preţ decent sub 3000 de lei (K73SV-TY470D are un preț și mai bun, dar nu are i5, ci Pentium). Un model care se află pe la mijloc (din punct de vedere al performanțelor procesorului) e K73SV-TY468D deoarece are procesor Core i3. Nu are procesor i7, ci un i5 2430 care e Sandy Bridge care e foarte bun pentru jocuri. De asemenea acest model de procesor are şi o placă video Intel 3000 cu capabilităţi HD.

Evident că piesa de rezistenţă, pe lângă ecranul de 17,3 inci şi procesor, e placa video dedicată – un Geforce GT 540M pe 128 biţi şi cu 1 giga memorie RAM. Pe această placă vor merge toate jocurile noi fluent, iar clipurile 1080p vor fi redate şi ele foarte bine.

Prețul bun Vezi prețul special de azi ». Cu 400 lei în plus există opţiune să-ţi iei sistem de operare. Multe magazine online îl comercializează direct cu Windows, dar dacă crezi că nu ai bani de Windows atunci poţi să-l ştergi (Windows-ul) din coş.

Poze

Din punct de vedere al designului e foarte asemănător cu K73SV-TY060D.

Deschis
Tastatura

Specificaţii tehnice

Asus K73SV-TY426D excelează la multe capitole, iar unul dintre acestea e grafica. Jocurile vor rula la multe cadre pe secundă datorită GeForce-ului GT 540M care e un model foarte popular pe laptopurile de jocuri şi pe cele premium.

Ecranul de 17,3 inci e foarte mare, dar nu îngreunează laptopul deoarece are puţin peste 3 kilograme. Rezoluţia ecranului e de 1600 pe 900 pixeli şi aceasta e o rezoluţie HD+. Dacă vă uitaţi la filme FullHD şi nu sunteţi mulţumiţi de ecran atunci puteţi conecta laptopul la un HDTV prin intermediul porturilor disponibile.

Stă foarte bine pe partea de memorie RAM deoarece are 4 giga instalaţi şi mai poate fi adăugat un card de 4 giga. HDD-ul e de 750 giga şi are 5400 rotaţii şi poate ar trebui să vă gândiţi şi la instalarea unui SSD (Intel 320 Series) dacă vreţi mai multă performanţă.

La capitolul porturi nu are USB 3.0, dar are USB 2.0 și porturi video VGA și HDMI pentru conectarea la un monitor sau HDTV.

Păreri pro şi contra

Pro: nu e negru (e maro închis), are tastatură numerică, este un laptop de jocuri (grafică pe 128 biți), nu e greu și stă bine pe partea de memorie și capacitate a hardului.
Contra: nu vine cu sistem de operare.

Concluzie

Asus K73SV-TY426D este un laptop destinat pasionaților de jocuri și celor care vor să se uite la filme la o calitate HD+. Evident că designul e unul premium și pentru a te convinge că arată bine te invit să urmărești preview-ul de alături.

Te-ar mai putea interesa