Asus K73SV-TY060D

Laptopul Asus K73SV-TY060D e singurul model pe 17 inci aflat pe piață al acestui producător. A mai fost și modelul K73SV-TY077V dar acela a fost scos de pe piață din România din motive necunoscute. Însă acesta e mult mai ieftin ca acela deoarece are un procesor mai mic – Core i3 – dar tot din a doua generație de procesoare de la Intel. Poate fi un înlocuitor pentru vechiul laptop sau PC deoarece acesta e un model de 17 și deci are și o rezoluție mare – 900p. Deci puteți să vizionați alături de prieteni atât filme HD cât și cele Full HD datorită celor două plăci grafice – HD Graphics 3000 + NVIDIA GT 540M. Deci are două modele interesante, numai că doar una e pentru jocuri (cea de la NVIDIA) iar cealaltă poate fi folosită pentru a obține o autonomie office. Prețul bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Mai precis, procesorul e unul Intel Core i3-2310M de 2.1 GHz cu un cache de 3 MB. E un model care se descurcă decent în jocuri dar nu excelează la acest capitol. Cu siguranță ecranul de 17.3 inci LCD LED e unul superb datorită rezoluției 900p și a protecției Glare HD+. Capacitatea memoriei RAM e de 4 giga dar poate fi mărită la 8 deoarece are două sloturi din care doar unul e ocupat. HDDul SATA de 640 GB e unul foarte spațios după cum vedeți și pe care puteți stoca o mulțime de filme fără a mai avea nevoie de unul extern.

Pentru jocuri recomand placa video GT 540M deoarece e un model foarte reușit și care face față celor mai noi jocuri, putând să le jucați la detalii destul de mari. Pentru modul Office dar și atunci când vizionați filme HD, puteți folosi placa video integrată din procesor.

La capitolele multimedia, comunicații și porturi Asus K73SV-TY060D are difuzoare integrate cu SonicFocus, cameră web, unitate DVD, cititor de carduri, Altec Lansing, port HDMI, port VGA, LAN, WLAN, ieșire audio, patru USBuri și microfon. Autonomia acumulatorului de 6 celule e undeva la 4-5 ore. Având în vedere că e un laptop de dimensiuni generoase, are o greutate pe măsură – 3.2 kilograme.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: are sistem de operare gratuit (Free DOS), placă video excepțională, design Premium, destulă memorie RAM, ecranul e ideal pentru cei pasionați de filma dar și jocuri, autonomie mare și ieftin.

Minusuri: nu are USB 3.0.

Concluzie

Chiar dacă acest laptop Asus K73SV-TY060D nu e prea portabil, poate fi o alternativă compactă la un pachet ca de exemplu: laptop de 15+monitor. Deci atunci când vă uitați la filme nu mai trebuie neaparat să conectați și un monitor sau TV la acesta deoarece ecranul e destul de generos.

Te-ar mai putea interesa