Asus K73SD-TY109D

Laptopul Asus K73SD-TY109D e unul dintre cele mai bune și accesibile laptopuri multimedia de pe piață. Nu oferă caracteristici speciale ca: tastatură iluminată, ecran FullHD sau placă video GT 635M… dar e alege bună dacă vă interesează portabilitatea și prețul. Bineînțeles un laptop cu configurație prea bună ar fi presupus și un preț mai mare. E un înlocuitor bun pentru desktop datorită ecranului de 17 inci HD+, are un spațiu de stocare mare și oferă un multitasking decent. Prețul mai atractiv se datorează și faptului că are Free DOS în loc de Windows 8, de aceea vă recomand o variantă pe 64 de biți. O altă recomandare ar fi să luați încă o placă de 4GB RAM, în special dacă vă plac jocurile. K73SD-TY109D are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Deschis
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul de pe acest laptop e un i7-2670QM de 2.2 GHz care e un SandyBridge performant și care face față oricărei provocări. Totuși nu se poate compara cu cele din seria IvyBridge care aduc tehnologie de fabricație nouă. Însă, ce e mai nou e și mai scump, iar dacă aveți un buget anume, nu aș vedea de ce să-l depășiți. Ecranul HD+ de 17.3 inci e unul lucios și suficient de bun pentru vizionat filme, navigare și office.

Un ecran mai mare presupune și o greutate pe măsură care în acest caz e una de 3.2kg. Deci nu e chiar portabil (comparativ cu cele de 15 inci), dar tot poate fi luat cu voi când plecați la muncă sau la facultate. Capacitatea memoriei RAM e una de 4GB cu posibilitatea upgradării sale la 8GB. Puteți stoca o mulțime de filme, jocuri sau melodii având în vedere capacitatea hardului – 750GB.

Nu are cea mai bună placă video pentru jocuri dar mi se pare o alege bună pentru cei care vor să joace jocuri la detalii medii și rezoluție HD – GT 610M. La capitolul dotări are: unitate DVD, difuzoare, porturi USB, HDMI, WLAN, baterie de 6 celule și altele. Sunt dotările standard care se găsesc pe multe laptopuri, însă ar fi fost util un port USB 3.0 pentru cei care folosească medii de stocare externe.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: se descurcă decent când vine vorba de filme 1080p sau jocuri, e robust, fiabil și arată foarte bine.

Minusuri: configurația sa nu e cu IvyBridge.

Concluzie

Asus K73SD-TY109D e o alege bună în acest buget iar dacă vă interesează performanțele în jocuri, puteți opta pentru un model mai mic (15 inci) din seria K55VJ care arată destul de similar.

Un comentariu la „Asus K73SD-TY109D”

  1. Am avut multe laptopuri pana acum de la diversi producatori dar acesta e cel mai bun si nu regret ca l-am luat.

Lasă un comentariu