Asus K56CM-XX039D, laptop gaming cu aspect de ultrabook

Actualizare 2 31.03.2013: E disponibil un resigilat Asus K56CM-XX039D la 2449 lei. Resigilatul se află în stare perfectă, iar de reducerea de 250 lei puteți lua un router Asus RT-N10 sau un mouse Logitech B110.

Actualizare 4.03.2013:
Oferta inițială e din 9.01.2013, dar au apărut modificări cum ar fi discount 300 lei, iar prețul laptopului ajunge la 2699 lei și se oferă card cadou de 270 lei până pe 4 martie.

Asus K56CM-XX039D e un nou laptop din seria K56CM care vine ca o alternativă mai ieftină la K56CM-XX197D. Normal că poate fi utilizat cu succes la vizionarea filmelor ori la prelucrare audio-video deoarece are procesor i7 si cip grafic foarte puternic.
E foarte ușor de utilizat și singurul lucru care trebuie făcut e instalarea Windows și a driverelor aferente. (Procesul durează undeva la 30-50 de minute în funcție de abilitățile fiecăruia.)
Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare și din această cauză poate fi considerat cadou perfect pentru cineva pasionat de jocuri.

Poze

Se poate vedea din cele două imagini de alături că Asus a împrumutat foarte mult din designul ultrabook-urilor Zenbook. Are un ecran de 15.6 inci cu reoluție HD care nu influențiază negativ portabilitatea deoarece laptopul are o greutate de undeva la 2.3 kilograme. producătorul zice că e un model negru, dar se poate vedea că la interior în jurul tastaturii e cu gri.

Lateral
Tastatura

Specificaţii tehnice

Vine cu un procesor i7 care are voltaj scăzut și memorie RAM de 4GB. Vine cu cip grafic care are propria sa memorie, fiind vorba despre Nvidia GT 635M cu memorie de 2GB pe 128 biți. Bateria ține undeva la două-trei ore deoarece e una cu 4 celule, iar datorită tehnologiei Optimus s-ar putea ca autonomia să fie ceva mai bună, adică de undeva la 3.5 ore, dar asta numai în anumite condiții.

Păreri pro şi contra

Pro: prețul nu e mare; vine cu o garanție standard de 2 ani; poate fi utilizată pentru orice tip de sarcină; vine cu cele mai utile porturi cum ar fi USB 3, HDMI și VGA; arată bine; portabilitatea e decentă datorită greutății mici și bateriei care ține undeva la 2-3 ore; vine dotat cu tastatur[ numerică care ajută la o introducere mai rapidă a numerelor.
Contra: bateria nu ține prea mult; ecranul nu e Retina sau măcar Full HD; are doar 3 porturi USB; ecranul e glare; nu vine cu sistem de operare.

Concluzie

Dacă te interesează un laptop care să-l poți folosi la jocuri și la diferite sarcini multimedia atunci modelul ed față ar fi recomandarea mea. Portabilitatea nu e punctul său forte, dar e un foarte bun desktop replacement, iar răcirea e eficientă ca la oricare alt laptop Asus. Despre cum arată se poate vedea mai bine din preview-ul de alături în care e prezentat notebook-ul în detaliu.

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Asus K56CM-XX039D, laptop gaming cu aspect de ultrabook”

 1. Bateria nu tine chiar asa de mult daca te joci cu el (2-3 ore), dar e foarte performant. Eu il tin la priza si nu am probleme cu el.

 2. Oferta mi se pare foarte buna in momentul de fata. Chiar voiam sa-mi iau un model cu i7 si initial ma gandeam la Dell dar cred ca ma sa merg pe varianta Asus pentru ca vad ca vine cu Geforce.

 3. Am datele de la Windows 8 Experience Index pentru un S56CM (tot așa e doar că-i zice ultrabook) cu procesor Intel Core i5-3317U.

  Prosesor: 6,9
  RAM: 7,4
  Grafică: 5,5
  Gafică jocuri: 6,5
  HDD: 5,9

Comentariile sunt închise.