Asus K56CM-XX011D

Dacă-ți plac jocurile atunci acest ASUS K56CM-XX011D o să-ți fie de folos deoarece vine cu un procesor i5 foarte puternic, placă grafică cu memorie dedicată și ecran de 15,6 inci. Eu aș spune că nu portabilitatea e punctul forte, chiar dacă stă bine la acest capitol, ci performanța și raportul dintre calitate și preț. Astfel, un model din acesta de K56CM vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » care nu e deloc mare, dar trebuie ținut cont de faptul că nu vine cu Windows 8 cum e cazul modelelor Vivo Book (S400CA e un model care mie îmi place).

Poze

Referitor la aspectul seriei k56 nu se poate comenta absolut nimic deoarece arată excepțional. Sunt de părere că în câțiva ani producătorul ASUS va lua fața Apple la design, dar rămâne de să vedem asta. Din imaginile de alături puteți vedea cum arată acest laptop și că e foarte asemănător cu un ultrabook.

Asus S56CM XX070D 1
Din față
Asus S56CM XX070D 2
Din lateral

Specificaţii tehnice

Modelul K56CM-XX011D e unul care nu doar arată foarte bine la exterior, ci și la interior deoarece are detalii tehnice de top. Aceste detalii sau caracteristici ar fi un procesor i5 3317U, 4GB memorie RAM (upgradabilă la 8GB), HDD-ul de 500 de giga și GPU-ul de tip GT 635M de la Nvidia. Aceste caracteristici te vor ajuta să duci la bun sfârșit cele mai noi jocuri ori cele mai solicitante sarcini.

Păreri pro şi contra

Pro: portabilitatea sa e bună datorită greutății mici și a autonomiei mari a bateriei (bateria ține undeva până la 3,5 ore maxim); vine cu cele mai utile porturi printre care aș menționa USB 3, VGA și HDMI; prețul nu e deloc mare; fiabilitatea e una crescută datorită garanției standard de 2 ani care poate fi mărită la mai mult.
Contra: ecranul nu e Full HD și nici nu vine cu sistem de operare.

Concluzie

Dacă-ți plac jocurile atunci un astfel de notebook cred că ar fi un cadou ok de Crăciun, că tot se apropie, iar dacă ești un om de afaceri atunci cred că PC-ul de față îți va furniza toată puterea de care ai nevoie. Singurul dezavantaj, pentru un om de afaceri, ar fi lipsa sistemului, dar dacă e o persoană cu cunoștințe vaste atunci nu cred că va avea probleme să instaleze singur OS-ul și driverele.

Te-ar mai putea interesa

25 de comentarii la „Asus K56CM-XX011D”

  1. Salut,

    Dar ce parere aveti despre frecventa procesorului de 1700 Mhz ? Dezavantaj, avantaj? Nu gasesc pe nicaieri detalii mai exacte despre acest laptop : viteza FSB, transferuri pe secunda etc..
    Multumesc

  2. Frecvența procesorului nu e 1700, ci de la 1700 la 2600 MHz deoarece are Turbo Boost 2.0 și frecvența se ajustează în funcție de sarcini.. Nu se poate comenta nimic negativ despre acest procesor deoarece e printre cele mai bune.

  3. Nu se încălzește datorită tehnologiilor incorporate (Optimus, Ivy Bridge, Asus Ice Cool) care ajută la un consum mic de curent și implicit o degajare scăzută de căldură.

  4. Salut! Mie imi placea foarte mult laptopul asta si as vrea sa il cumpar. Ai putea sa il comentezi te rog?

  5. salut! am acest laptop de cca 3 saptamani si pot spune ca sunt mai mult decat nemultumit de el. Recunosc ca review-ul tau m a convins sa l iau, dar cred ca am facut o greseala. de ce?
    1. hdd-ul cu care vine este unul slab, chiar f slab. in momentul in care transfer de pe un HDD extern pe cel intern, nu prea pot sa mai misc nimic altceva.
    2. acumulatorul nu am reusit sa l fac sa tina mai mult de 1h:30min, in conditiile in care am navigat doar pe net si nimic mai mult. Nu mai spun faptul ca pe baterie nu am putut rula NFS – the Run, deoarece se misca sacadat. Intr-adevar, cu alimentatorul pus l am jucat fara nicio problema la detalii maxime, dar se incige destul de tare si temperatura ajunge undeva de 75 de grade la video si procesor, ceea ce il face destul de zgomotos. In rest, se pastreaza rece si este f ok.
    3. un punct mare de minus este lipsa celui de-al doilea slot pt HDD. Aveam de gand sa i pun un SSD pt OS, dar cred ca voi cauta un caddy adaptabil la unitatea optica (asta inseamna ca voi renunta la DVD-rom, dar nu este o problema).
    4. memoria este destul de slaba, asa ca deja i am comandat kit 2x4gb Hyperx.
    5. culorile sunt sub orice critica. Am luat laptopul in special pt editare grafica (fotografie). Culorile sunt reci, cu tenta spre violet, va trebui ceva munca pt calibrare, si asta numai cu un colorimetru. Fac comparatie cu vechiul meu HP-DV7 care statea impecabil la culori.
    6. cu un HDD extern seagate, USB3.0, nu am reusit un transfer de date mai mare de 45mb/s, oricate jonglerii am inecercat si la setari. Pe USB2.0 transferul este de 35mb/s, deci nu e mare diferenta. Nu vrea mai mult….probabil din cauza HDD-ul intern care este slab. Sa speram ca in combinatie cu un SSD o sa se schimbe situatia.
    puncte pro:
    – se mentine rece atunci cand nu l fortezi.
    – tastatura mi se pare extraordinara, silentioasa si bine definita, inclusiv faptul ca are numpad este un punct in plus.
    – greutatea si grosimea….excelente pt portabilitate.

    cam atat despre acest laptop. Intrebare: exista pe piata acumulator pt acest laptop cu 6 sau 8 celule? chiar as vrea sa i imbuntatesc autonomia.

    multam!

  6. Mie imi convine de laptop insa autonomia e o problema pentru mine deoarece tine undeva la 2 ore. As fi interesat si eu daca pot cumpara de undeva una de 6 celule.
    Daca stie careva daca se poate schimba bateria si de unde se poate achizitiona sa scrie aici.

  7. Acesta este un review complet al laptopului, S56CM este acelasi cu K56CM, este scris chiar pe spatele laptopului,

    Problema cu bateria este foarte bine cunoascuta, toata lumea o experimenteaza. Am facut niste cautari si am aflat ca defapt e o problema cu ACPI-ul prin care laptopul se stinge inainte ca bateria sa fie descarcata total deoarece nu detecteaza cum trebuie cat % din baterie a mai ramas. Se poate rezolva problema ( mai mult pacali ) dar e destul de complicat.

    Acest laptop are un procesor din seria ULV ( Ultra low voltage ) si din cauza asta placa video este trasa in jos in jocuri pana la nivelul lui GT 630M ( bottleneck ), insa chiar si asa este ok.

    Concluzia : este o alegere buna pentru cine o sa stea in mare parte cu el in priza, si nu recomand absolut deloc pentru cine vrea portabilitate din 2 motive cruciale din punctul asta de vedere : 1. bateria evident si 2. display-ul este unul reflexiv si cu unghiuri de vizualizare destul de mici.

  8. @Cosmin
    Spune-ne sau da-ne un link in legatura cu „pacalirea bateriei”. Indiferent cat de complicat ar fi, cred ca merita incercat.;)

    multam

  9. As dori sa va intreb ce parere aveti despre ASUS – Laptop ASUS K56CM-XX045D (Intel Core i3-3217U, 15.6″, 4GB, 500GB, nVidia GeForce GT 635M@2GB, USB 3.0, HDMI)?
    Am inteles ca procesorul asta ii cam slabut pentru jocuri, si eu as vrea sa ma pot juca ceva pe el.

  10. E bun și la jocuri, dar dacă vrei să te joci cele mai noi jocuri la rezoluții și detalii foarte ridicate atunci ar trebui să alegi modelul cu i5.

  11. In max payne 3 temperatura la processor ajunge undeva la 76 grade. In stand by undeva la 50 grade.
    Am si un laptop c2d si se incalzeste cam la fel.

  12. @Alex, Depinde cum îl folosești. Cu placa video integrată și Wi-Fi dezactivat undeva la 2-3 ore maxim.
    @AsmVax, Sunt temperaturi normale.
    @radu, Are ieșire audio pentru căști.

  13. Salut. O intrebare am si eu. Ptr jocuri care e mai ok? Asus K56CM-XX011D sau Lenovo Essential B590? Desi ma gandesc ca asus-ul e mai oke ptr placa video gt si procesorul turbo boost.

  14. Acest Asus e mult mai bun fiind un laptop multimedia-gaming. Acel Lenovo e un model office.

  15. nu stiu cat tine bateria – nu am testat
    dar Display-ul si culorile sunt RECI pot confirma. As zice ca displa-ul ( cel putin al meu ) e sub orice critica ( am mai avut un asus k52j care avea un display BUN) nu fac editare foto – dar ocazional mai trebuie sa lucrez in diverse utilitare de prelucare imagini.
    mi-a trebuit 2 zile sa calibrez cat de cat culorile – asta folosind o gramda de utilitare de calibrare si avand si un display pus in paralel cu dispaly-ul de la laptop pt a compara nuantele de culoare si nivelul de saturatie.
    Gama de Albastru era prea puternica, am reglat de am nebunit… ceea ce nu prea mi sa mai intamplat…( am precizat nu sunt f.f. pretentios) dar culorile erau distorsionate.
    Aspectul si greutatea sunt OK. procesorul ( i7) merge bine, in ceea ce priveste hdd-ul il consider acceptabil. Pacat ca nu mai are inca un port USB ( erau bune sa fie 4 in loc de 3).
    Oricum apreciez ideea de a lasansa un laptop apropiat ca si STIL sa zicem de un ultra book.
    Puteam sa puna cel putin la display unul mai ca lumea… ( asta de acum e cam nasparliu si strica toata distractia )
    + desing exterior misto, extra plat, greutate mica, configuratie echilibrata atat pt jocuri cat si pt office/bussines
    – display nasol rau ( nu ma asteptam), se simpte lipsa a inca unui port USB, bateria nu prea tine ( puteau sa puna cumva o baterie de 6 celule chiar daca ar fi fost putin mai greu)
    nota 7 (i-as fi dat un 8,5 daca avea display-ul cu culori calde si ok… dar m-am chinuit prea mult sa-l calibrez )

  16. @marius – zi-mi si mie cu ce programe sau softuri l-ai calibrat…..ca mie nu mi iese deloc! deja ma gandesc sa l vand!

  17. Buna, am si eu o intebare legata de ASUS K56CM-XX039D i7, il am de doua saptamani si sunt foarte dezamagita pt ca este foarte galagios hardul. Asa sunt toate sau am avut eu ghinionul sa il nimeresc asa?

  18. Hardul trebuie să fie aproape silențios. Poate e stricat ceva la el sau ai instalat niște drivere aiurea. Pe acest laptop e bine să instalezi Windows 7 sau 8 pe 64 biți și drivere de pe CD.

  19. se poate monta o alta placa de retea wifi in locul celei existente? Ma gandeam la Intel Dual Band Wireless-AC 7260. Din ce am citit este compatibila cu majoritatea laptopurilor…

  20. Referitor la parerile celor de mai sus:
    Detin un asemenea laptop si sunt foarte multumit de acesta.
    – Display-ul, intr-adevar este de calitate medie, dar nu ma deranjeaza.
    – Hard Disk-ul este lent ptr. ca asemenea modele se monteaza pe majoritatea laptopurilor sub ~3000 lei. Si exista un slot pentru mSata pentru SSD, iar pentru cei care isi doresc un alt HDD pe langa cel implicit, se pot comanda suporturi care sa inlocuiasca unitatea optica.
    – Carcasa de aluminiu + CPU ULV – temperatura mica. Totusi, se incalzeste laptopul cum se incalzesc toate, mai putin, dar se incalzeste. Este foarte subtire, e normal sa fie asa. Nu te frige, nu te arde, poti sta cu mainile pe el.
    – Bateria; eu cand il utilizez pe baterie, selectez Power Saver, iar bateria tine pana la 2~2:30 (atata timp cat coolerul nu se invarte = nu solicit procesorul); obisnuiesc sa urmaresc un film cand fac naveta, etc.
    Laptopul acesta pentru mine este un Desktop Replacement! (i5, 1TB HDD, SSD 120GB,8GB RAM, GT740M 2GB, W7).

    Cat despre placa wireless, sunt si eu curios de acelasi lucru, pentru ca vreau sa fac acelasi upgrade, mai ales din pricina Bluetooth-ului. Are laptopul antena dedicata pentru banda de 5 GHz, sau e comuna cu cea de 2,4 GHz? Este posibil upgrade-ul?

Comentariile sunt închise.