Asus K56CA-XX059D

Laptopul Asus K56CA-XX059D e cel mai performant laptop office din seria K56 dar care din păcate nu vine cu SSD incorporat cum oferă unele modele de la concurență. Bineînțeles acele modele sunt cu procesoare Core i3 și i5 și nu sunt cu frecvență scăzută. Procesoarele cu terminația „U” au frecvență scăzută deci și un consum energetic mic care rezultă într-o autonomie mare – până la 4 ore. Designul e împrumutat de la ultrabookurile din seria S56, care e des întâlnită la modelele mai scumpe. Acest laptop K56CA-XX059D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Din față
Din lateral

Specificaţii tehnice

Procesorul acestui laptop e unul i7-3517U de 1.9 GHz și care e foarte bun chiar și pentru laptopurile de gaming. Se descurcă decent în aplicații și când vine vorba de filme (fie 720p fie 1080p). Nu recomand acest laptop celor care vor să încerce jocuri 3D mai noi deoarece placa video integrată nu e concepută pentru așa ceva. Cât despre ecranul său de 15.6 inci, pot spune că e decent deoarece are rezoluție HD și e iluminat cu tehnologie LED.

Pe partea de memorie are 4GB la 1600MHz și 500GB spațiu de stocare. Dotările sale sunt cele obișnuite dar oferă și câteva dotări speciale: baterie e 4 celule și portul USB 3.0. Nu vine cu bluetooth motiv pentru care acest laptop primește o bilă neagră din partea mea, dar nu toți utilizatorii folosesc această tehnologie wireless pentru transferul datelor. Are o greutate de doar 2.3 kg și are o grosime de doar 2.1 cm. Nu e un ultrabook cu astfel de dimensiuni, dar arată ca unul. Pe partea de software are doar FreeDOS, de aceea Windows 7 64 de biți e ideal.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: arată foarte bine (finisaj gri cu tastatură neagră, ramă ecran neagră și touchpad cu butoane integrate), configurație performantă și fiabilitate.

Minusuri: lipsă SSD și bluetooth.

Concluzie

Acest Asus K56CA-XX059D e o recomandare pentru ce care nu sunt pasionați de jocuri sau alte aplicații care necesită plăci video dedicate. Îl recomand celor care vor un gadget din segmentul premium cu configurație de ultimă generație și care vor un model fiabil. Alternative la acesta sunt suficiente în special dacă nu sunteți fan Asus sau dacă nu aveți nevoie de un i7 ci mai degrabă de un SSD. jos am pus despachetarea unui model din o serie similară:

Un comentariu la „Asus K56CA-XX059D”

  1. Pe mine ma tine destul de mult bateria si performantele sale sunt foarte bune per ansablu. Deci recomand cu caldura.

Lasă un comentariu