Asus K56CA-XX058D

Asus K56CA-XX058D e un laptop office foarte bun pentru vizionarea filmelor Full HD, navigat pe Internet și ascultat muzică. Nici nu costă mult deoarece vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi » și e o alternativă la K56CM-XX197D care-i un model de gaming ceva mai scump. Orice sarcină o să se miște rapid deoarece are procesor i5 Ivy Bridge, 4GB memorie RAM și cip grafic Intel HD 4000.

Poze

Laptopul K56CA-XX058D e unul negru, însă în jurul tastaturii e cu gri, iar tastele sunt negre. E un model de 15,6 inci, iar greutatea e una mică de 2,3 kilograme. Astfel portabilitatea e una bună deoarece ecranul de 15 nu are un impact negativ asupra ei. Acest laptop seamănă foarte mult cu noile Zenbook-uri (ultrabook-uri de la Asus) doar că au o greutate ceva mai mare.

Din față
Din lateral

Specificaţii tehnice

Seria Asus K56CA e una de tip office destinată acelora care vor un PC puternic, dar nu sunt pasionați de jocuri și de aceea nu vor un PC cu grafică dedicată. Modelul de față vine cu un procesor Intel i5-3317U cu voltaj scăzut, multă memorie RAM – 4GB (suportă maxim 8 GB) și cu un HDD de 500 de giga. Nu am deschis un K56CA, dar am impresia că cei 4GB RAM sunt integrați în placa de bază, iar un slot e liber.
Autonomia bateriei nu e chiar așa de mare deoarece bateria e una cu 4 celule de tip Lithium-ion. Astfel, bateria o să țină undeva la 3 ore în mod economic. Din unele teste s-au obținut și 4 ore, dar eu cred că e exagerat pentru o baterie cu 4 celule.

Păreri pro şi contra

Pro: raportul dintre preț și calitate e decent; poate fi utilizat cu succes pentru orice sarcină mai puțin gaming (jocurile de pe Facebook vor rula foarte bine); tastatura e una premium fiind foarte ușor/comodă de folosit; vine cu unitate optică DVD ceea ce înseamnă că instalarea Windows va fi foarte ușoară.
Contra: autonomia nu e cea mai bună; nu vine cu sistem de operare (Free DOS e un fel de MS DOS, deci inutil), nu vine cu memorie dedicată pentru cipul grafic.

Concluzie

Dacă vrei un laptop rezistent, performant și care să fie la zi și după vreo 2 ani atunci acest model ar fi recomandarea mea. Nu arată deloc rău și ar fi un excelent desktop replacement. Pentru a vedea mai multe informații legate de ele îți recomand preview-ul de alături care e unul foarte reușit

Lasă un comentariu