Asus K56CA-XX044D, design de ultrabook

Asus K56CA-XX044D e o alegere bună pentru cei care vor un laptop elegant dar și performant la un preț modest. E o serie nouă care e identică cu cea S56 care e una de ultrabookuri. Designul e similar și spre deosebire de serie K55, aduce un design mai subțire, o tastatură nouă și finisaj metalizat. Configurația sa e una bună deoarece are un procesor Core i3 cu consum redus, destulă memorie RAM și un hard disk generos. Toate modelele K56CA sunt modele office, iar cele cu terminații diferite sunt de tip multimedia deoarece aduc o placă video cu memorie dedicată. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →, iar dacă aveți un buget mai mare atunci puteți lua un router Asus RT-N12LX, 300Mbps și eventual un mouse Logitech M187.

Poze

Se poate observa că e destul de elegant cu acel finisaj argintiu și cu ramă neagră. Chiar dacă arată ca un ultrabook, e la fel de greu ca un laptop obișnuit cu unitate DVD, din partea mea puteau să o elimine.

Lateral
Lateral
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Ecranul acestui model e de 15.6 inci iar datorită iluminării LED claritatea imaginile e foarte bună. Oricum, e vorba de un ecran standard și nu ele IPS cum e la cele cu touchscreen din alte serii. Procesorul său e unul Core i3-3217U de 1.8 GHz, e o alegere bună deoarece are un consum mic iar performanțele sale sunt foarte bune.

În rest, are o memorie de 4GB și un hard SATA de 500GB, n vă recomand să-i faceți upgrade-uri deoarece și așa e foarte bun. Placa video e una integrată model Intel HD 4000 care e întâlnit doar la modelele IvyBridge pentru laptopuri. Dotările sale sunt cu: USBuri 2.0/3.0, WLAN, HDMI, LAN, VGA, ieșire audio etc. Chiar dacă bateria de 4 celule pare mică, autonomia laptopului depășește ușor 4 ore, dar autonomie obișnuită e de 3-4 ore. Nu are sistem de operare dar puteți instala unul pe 64 de biți (versiunea 7 sau 8).

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: oferă un design foarte reușit, fiabilitate crescută, portabil, robust, autonomie mare, accesibil și USB de înaltă viteză.

Minusuri: nu are Windows 8 preinstalat.

Concluzie

Acest Asus K56CA-XX044D e unul dintre multe e modele din seria K56 și sunt variante cu configurații mai puternice sau mai slabe. Bineînțeles, diferențe veți găsi doar la procesor (pentru K56CA). Pentru variantele multimedia, veți întâlni plăci video ca GT 635M dar și altele. Am pus o prezentarea a unui astfel de model însă e unul multimedia:

Lasă un comentariu