Asus K55VJ-SX096D

Laptopul Asus K55VJ-SX096D e o alegere foarte bună dacă vă doriți un model cu i7 și e un veritabil înlocuitor pentru modelul anterior care a oferit doar i5. Spun asta deoarece diferența de preț e destul de mică și mulți dintre voi cu siguranță veți alege cel cu procesor mai bun. În rest, nu veți găsi alte diferențe între cele două de aceea, nu văd de ce ați opta pentru un alt laptop în special că acesta e superior seriei K55VD în special în jocuri (are GT 635M în loc de GT 610M). Aspectul e destul de plăcut și se poate observa cel mai bine în partea de jos (în poze sau în clip). K55VJ-SX096D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Deschis
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul acestui laptop poate fi găsit și pe alte laptopuri, însă nu sunt la fel de accesibile ca și acesta. E vorba de un i7-3630QM de 2.4 GHz care e un Ivy Bridge cu Intel HD 4000. E mai indicat pentru gaming decât un i5 deoarece oferă performanțe mai ridicate și temperaturi mai scăzute în jocuri. Ecranul e același de 15.6 inci cu protecție lucioasă și rezoluție HD.

La capitolul memorie stă decent cu o memorie RAM de 4GB la 1600 MHz (posibilitate de upgrade la 8GB) și hard SATA de 750GB. Având în vedere că are două plăci video, pentru jocuri v-o recomand cea de la NVIDIA deoarece are 2GB de memorie. E vorba de GT 635M care e mult superioară modelului Gt 610M care e pe 64 de biți. are dotări destul de bune însă eu le voi enumera doar pe cele mai utile: WiFi, cameră web HD, difuzoare stereo, baterie de 6 celule, card reader, HDMI, 2 USBuri 3.0 etc.

Autonomia oferită de baterie e decentă – 3-4 ore, ea depinde de setările făcute și de aplicațiile folosite. Cu o așa configurație vă recomad un sistem de operare pe 64 de biți. E un model portabil fără prea multe suprafețe lucioase, deci nu trebuie să vă faceți griji că se va zgâria caracasa în timp ce călătoriți, dar ar fi indicată o geantă.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: poate reda orice joc, are USBuri cu interfață 3.0, procesor foarte bun, cameră web HD și hard disk mare.

Minusuri: lipsă bluetooth.

Concluzie

Acest Asus K55VJ-SX096D e recomandarea mea în acest buget, dar mai sunt și modele din seria K56 care ar putea fi luate în cosniderare deoarece arată precum ultrabookuri.

Te-ar mai putea interesa