Asus K55VD-SX662D, laptop multimedia de culoare roșie

Laptopul Asus K55VD-SX662D e un laptop de culoarea roșie și cu configurație multimedia. Nu sunt multe laptopuri pe această culoare în special pe piața din România. E foarte importantă configurația sa, adică să fie nouă și performantă. În acest caz e vorba de un Core i5 din a 3-a generație, placă video dedicată și memorie RAM la 1600 MHz. Deci chiar dacă nu e cea mai nouă configurație e suficient de bună pentru viața de zi cu zi, chiar și pentru ceva jocuri. Se adresează mai multe celor care iubesc această culoare, deoarece există alternative pe aceeași culoare. Are un preț bun Vezi prețul special de azi →.

Poze

Se poate observa că arată ca oricare alt K55 doar culoarea e diferită și puțin metalizată. Îmi place că laptopul nu e în totalitate pe roșu ci e o combinație de negru cu roșu.

Așa arată
Așa arată
Tastatura
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul Core i5-3230M e o alegere bună dacă vine vorba de jocuri ori viteză de procesare. Alături de acesta oferă și o placă video Intel cu suport HD. Dar cu siguranță veți folosi mai des placa video NVIDIA deoarece are memorie de 2GB și BUS de 64 de biți. E vorba de modelul 610M care nu e cel mai nou dar nici cel mai performant (710M e cel mai nou model). Ecranul de 15 inci e decent dacă nu vă gândiți să-l folosiți pentru vizionarea de filme. Totuși dacă vă uitați de la o distanță mică, e satisfăcător având în vedere rezoluția HD.

Capacitatea memoriei e de 4GB poate fi extinsă la maxim 8GB dacă vă plac jocuri ori folosiți aplicații care necesită o configurație mai bună. Hard diskul nu cred că are rost să-l înlocuiți deoarece e spațios și performant. Placa video 610M e o alegere bună dacă nu sunteți o persoană prea pretențioasă. Are dotările obișnuite sau care le-am mai văzut și la alte laptopuri în acest buget, de aceea mă gândesc că le cunoașteți deja și nu le voi mai enumera.

VĂ recomand alături de acesta un router wireless dar și un mouse care vă poate fi de folos în aplicații deoarece oferă un plus de precizie. Bateria de 6 celule oferă aceeași autonomie ca și oricare alta de pe un K55. Ea ține de aplicațiile folosite și de setările făcute. Vă recomand și Windows 7 sau 8 dar o versiune pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: raportul performanță/preț, designul plăcut, fiabilitate, autonomie de peste 3 ore și altele.

Minusuri: nu prea are.

Concluzie

Acest Asus K55VD-SX662D e o alegere bună, puteți chiar să-l cadorisiți persoanei iubite dacă acea persoană îi place partea multimedia oferită de un laptop (vizionare de filme, internet, muzică).

Lasă un comentariu