Asus K55VD-SX659D, laptop multimedia

Asus K55VD-SX659D e un nou laptop din seria K55VD și e tot un laptop multimedia, dar de data asta e dotat cu procesor i3-3120M și GeForce 610M. Vine la un preţ bun Vezi prețul special de azi », iar ceea ce trebuie știut e faptul că laptopul nu are Windows, ci Free DOS. În opinia mea nu costă deloc mult, iar dacă nu-ți permiți acest laptop atunci poți să-l cumperi în rate de aici.

Aspect

E un model negru despre care producătorul zice vă e Matte Smoky Black. Ecranul e unul de 15.6 inci, iar di această cauză are și tastatură numerică în partea dreaptă. Acest lucru ajută la introducerea rapidă a numerelor.

Deschis
Deschis

Caracteristici tehnice

Modelul K55VD-SX659D vine cu un procesor i3 care are incorporat un cip grafic Intel și care funcționează în paralel cu cipul Nvidia GeForce 610M în mod Optimus. Modul Optimus e întâlnit la laptopurile premium și constă în activarea plăcii cu memorie dedicată doar atunci când aveți nevoie de putere suplimentară, adică în jocuri. Cum merg jocurile pe un laptop cu placa video 640M puteți vedea mai bine din preview-ul de alături.

Păreri pro şi contra

Apreciez prețul deloc mare, componentele de ultimă generație și fiabilitatea. Laptopurile Asus se remarcă prin prețuri deloc mari și o fiabilitate formidabilă, lucru pentru care laptopul o să funcționeze mai mult de 2 ani fără probleme.
Din păcate nu are sistem de operare (FreeDOS nu cred că poate fi un concurent pe pentru Windows sau orice distribuție Linux).

Concluzie

Dacă ești în căutarea unui notebook stabil care să reziste mult atunci acesta ar trebui să fie printre primele alegeri. Dacă la unele mărci sar tastele după câteva luni de utilizare, la acesta nu o să pățiți așa ceva nici după 5 ani de utilizare… cu condiția să nu dați cu pumnul în tastatură sau să-l scăpați pe jos. Mai multe detalii vizuale despre cum se prezintă puteți vedea din clipul de alături.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Asus K55VD-SX659D, laptop multimedia”

  1. Am un model similar din seria k55vd si pot spune ca aceasta serie e una foarte reusita. Am avut laptopuri de la mai multe marci si pot spune ca pana acum Asus mi-a dat cea mai mare satisfactie deoarece cu laptopurile de la ei nu prea am avut probleme.

  2. De ce nu poate fi schimbata placa video?Din cate am vazut la caracteristici se pare ca are placa video dedicata…sau asta nu inseamna neaparat ca poate fi inlocuita?
    Mersi

  3. Nu se poate schimba (e integrată în placa de bază) pentru că la laptopuri aproape toate componentele sunt integrate în placa de bază. Corect se zice placă video cu memorie dedicată, ceea ce înseamnă că are memorie RAM proprie și performanțe mult superioare uneia Intel HD. Dacă te interesează laptopuri similare atunci aici ai câteva modele la promoție, adică cu preț redus până pe 21.06.

Comentariile sunt închise.