Asus K55DR-SX051V, laptop cu procesor quad core

Asus K55DR-SX051V e un laptop cu două plăci video performante: Radeon HD 7640G + 7470M. Recomand o configurație cu AMD A8 deoarece oferă performanțe superioare în jocuri, iar consumul de energie e mic. Astfel că autonomia laptopului poate depăși 4 ore în mod office. Prețul său e foarte bun având în vedere procesorul Quad Core, memoria de 8GB și hardul de 750GB. Bineînțeles nu trebuie neglijată tehnologia Dual Graphics care e întâlnită la procesoarele APU de la AMD. E o tehnologie care îmbunătățesc performanțele grafice deoarece placa video integrată va lucra împreună cu cea dedicată. Alternative mai performante în același buget nu prea sunt, dar există o serie mai nou de la Asus care poate v-ar interesa (K56), dar numai dacă nu vă place această serie. Are un preț bun Vezi prețul special de azi » și dacă vă permite bugetul atunci vă recomand și un mouse MS Mobile 3500 GMF-00007.

Poze

Se poate observa cât de bine arată față de seria precedentă, iar dacă vreți să-l vedeți din diverse unghiuri, vă recomand clipul de la final.

Așa arată
Așa arată

Specificații tehnice

Ecranul său are o rezoluție HD și o diagonală de 15.6 inci. E cel standard cu suprafață lucioasă și iluminare cu tehnologie LED. Are un procesor A8-4500M de 1.9 GHz care e unul APU, astfel că are o placă integrată Radeon HD 7640G care e net superioară celei de la Intel. Configurația sa cuprinde și un hard de 750GB și o memorie RAM de 8GB.

Placa grafică AMD cu memorie video dedicată 7470M de 1GB poate fi găsită și pe alte configurații interesante. Performanțele ei sunt mai mari datorită procesorului APU. Are o mulțime de tehnologii, dotări și porturi folositoare. Pentru a naviga pe web fără fir, aveți nevoie de un router wireless care nu costă foarte mult. E un media player portabil și performant iar numărul mare de porturi îl face funcțional. Autonomia oferită de bateria sa e de 6 celule e de maxim 4 ore și 30 minute. În jocuri, aceasta scade mult deoarece procesorul își mărește frecvența și se activează placa dedicată.

Nu e nevoie de o placă video mai bună deoarece ecranul de 15 inci e unul HD iar filmele 1080p pot fi văzute fără probleme pe un ecran extern.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: îmi place designul, autonomie mare, se descurcă bine în orice joc, Dual Graphics, procesor care își mărește frecvența în jocuri etc.

Minusuri: nu are bluetooth.

Concluzie

Acest Asus K55DR-SX051V e o alternativă bună la cele cu i5 Ivy Bridge, deoarece autonomia e mare iar prețul e mai bun. Pentru a vă face o idee mai bună, am pus un clip de prezentare cu un astfel de laptop dar și unul mai sus cu performanțe grafice.

Te-ar mai putea interesa