Asus K55A-SX308D

Laptopul Asus K55A-SX308D e unul dintre multele laptopuri office cu B980, 500GB și 4GB RAM. E o configurație des întâlnită poate vor procesorul diferă puțin (B970) dar performanțele sunt același. Apreciez că producătorul a ales să lanseze și modele pe culoarea albă (dar mai sun modele pe albastru, verde și roșu). E bun pentru vizionarea de filme, internet, aplicații și orice altceva în afară de jocuri 3D. Prețul mi se pare destul de bun având în vedere modelele de la alți producători (Samsung, Toshiba). K55A-SX308D are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Chiar dacă arată ca un K56, acesta nu e la fel de subțire ca acela și e are aceeași construcție ca și modelele din aceeași serie.

Cam așa arată
Tastatura

Specificații tehnice

Procesorul acestuia oferă destulă viteză de procesare deoarece e un Pentium Sandy Bridge de 2.4 GHz – B980. Acesta are o placă Intel HD 3000 care e destul de bună deoarece are un consum mic, suport HD și se descurcă decent în jocurile mai vechi. Nu cred că are rost să încercați filme 1080p pe acesta deoarece are un ecran HD de 15 inci, dar datorită ieșirii HDMI, se poate conecta un TV sau monitor la acest laptop.

Memoria RAM de 4GB e una suficientă avân în vedere frecvența, iar dacă nu aveți ce face cu banii, îi mai puteți instala încă 4GB. Cât despre spațiul de stocare, 500GB mi se pare mai mult decât suficient pentru cei pasionați de filme și muzică. Are dotări destul de diversificate și pot spune că-i lipsește doar bluetooth-ul. Spre deosebire de multe alte laptopuri acesta aduce două USBuri 3.0 care oferă o viteză de transfer mult mai mare. Având în vedere configurație, autonomie e peste 3 ore în special dacă îl folosiți doar pentru navigare web. Are doar FreeDOS, iar acesta îl puteți înlocui cu Windows 7 sau 8 dar pe 64 de biți.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: finisajele pe alb îi dau un plus de eleganță în special că tastele sunt pe negru, configurație decentă în acest buget, USB 3.0 și fiabilitate.

Minusuri: nu are bluetooth.

Concluzie

Acest Asus K55A-SX308D e una din recomandările mele și spun asta deoarece sunt destule laptopuri cu astfel de configurații și care poate v-ar putea interesa. Însă nu veți găsi multe pe culoarea albă și care să beneficieze de un sistem de răcire ca IceCool. Jos puteți viziona un clip de prezentarea a seriei K56 care e destul de similară cu acesta (doar grosimea laptopului diferă și finisajul):

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus K55A-SX308D”

  1. Am modelul acesta de laptop si da, e real ce spuneti despre el. Numai ca…AutoCAD 2010 nu merge nici sa fac desene 2d simple, merge sacadat, enervat..n-ai precizie cu mouse-ul si trebuie sa astept pana ajunge cursorul intr-un punct. Voiam sa va intreb daca ii pot instala o placa video, pt. ca banuiesc ca asta ar fi problema. Multumesc

Comentariile sunt închise.