Asus K55A-SO708D, laptop cu i7-3632qm

Modelul Asus K55A-SO708D e dintr-o generație oarecum anterioară, însă vine cu baterie pe 6 celule și procesor i7. Iar, aceste lucruri îl fac mai portabil și mai performant decât alte modele… de exemplu modelele X550. Eu aș recomanda un astfel de model în scopuri business sau office pentru cineva în căutarea unui laptop cu aspect clasic și sobru în același timp.

Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi →. Pe acești bani primim un laptop care nu doar arată business, ci e și foarte capabil. Spun asta deoarece are procesor i7-3632QM cu patru nuclee care scoate 7047 puncte la benchmark… deci e mai puternic decât unele procesoare i7 Haswell. 😉

Așa arată
Așa arată

Pe partea de caracterisitici stă foarte bine deoarece după cum spuneam are procesor i7, 4GB memorie și hard de 750GB. Grafica e una integrată, dar nu trebuie să vă faceți probleme deoarece e una Intel HD… ceea ce presupune că puteți vedea filme HD fără probleme. Deci, se poate vedea că stă bine la capitolul hardware, încă la partea software nu stă prea bine deoarece singurul lucru cu care vine sunt driverele (le găsiți pe CD sau dacă nu pe site-ul producătorului – Asus). Nu vine nici cu Windows și de aceea vreau să precizez că pe acest model cel mai bine se comportă Windows 7 pe 64 biți. Chiar, dacă sunteți o persoană pasionată de Linux, nu cred că are rost să instalați vreo distribuție pe el deoarece nu va merge mai bine decât Windows.

Lucrurile pozitive sunt aspectul de nota 10 (chiar dacă nu împrumută vreun element din designul laptopurilor X550), bateria care ține mult și stabilitatea. Lucrurile care puteau fi mai bune la acest model ar fi sistemul de operare (nu vine cu așa ceva; Free DOS nu e OS, în opinia mea) și o greutate mai mică.

În rest acest model e mai bun decât modele apărute de curând de pe piață datorită procesorului și materialelor folosite. Un lucru care va fi apreciat de oamenii de afaceri e ecranul anti glare care ajută ca lumina să nu se reflecte.

Lasă un comentariu