Asus K551LB-XX226D, laptop multimedia cu Core i7

Asus K551LB-XX226D e un laptop dintr-o serie nouă dar cunoscută – K. Se poate vedea din configurația sa că a fost lansat recent și poate face față cu brio noilor jocuri (dacă alegeți o rezoluție mică că doar are un ecran HD și setări mai puține). Procesorul său nu e cel mai bun pentru cei pasionați de jocuri dar poate fi un bun înlocuitor pentru cei care au un desktop vechi și vor ceva mai compact. Are suficient spațiu de stocare însă mi-ar fi plăcut ca rezoluția să fie puțin mai mare având în vedere că există laptopuri cu ecran FHD sau Retina, bineînțeles, acelea costă mai mult.

Îmi place seria aceasta deoarece arată ca cea VivoBook doar că nu are ecran tactil. Vine la un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Laptopul
Laptopul

Procesorul său e unul Core i7-4500U de 1.8GHz (mai puternic decât i5-ul din K551LB-XX225D) cu placă video destul de bună comparativ cu cea de la procesoarele de pe desktopuri (e HD 4400). Cu toate acestea, tot plăcile video dedicate sunt mai bune deoarece au o memorie video proprie. Chiar dacă un ecran de 15 inci nu e mare, dimensiunea sa afectează greutatea laptopului.

La acesta rezoluția ecranului e HD și pentru cei ce vor să vizioneze conținut 720p, e satisfăcătoare. Capacitatea memoriei e de 4GB dar puteți pune până la 8GB. HDD-ul de 750GB e unul destul de bun deoarece e spațios însă nu e de 7200RPM. Apreciez că nu vine cu unitate DVD și așa ar trebui să fie majoritatea laptopurilor (se reduce destul din greutatea gadgetului). Puteți opta pentru o unitate DVD externă iar instalarea sistemului de operare se poate face și cu un stick USB.

Are o baterie modestă dar nu e un minus pentru cei care vor un laptop doar pentru acasă (adică îl țineți conectat la priză).

Plusuri: greutate redusă pentru un laptop de 15 inci (are o baterie mică), USBuri de tip 3.0
Minusuri: are doar 2 USBuri.

Asus K551LB-XX226D nu e cel mai bun laptop pentru cei care călătoresc deoarece autonomie nu e mare dar e suficientă. Pentru cei care vor un plus de portabilitate, alegeți o variantă de 13 inci dintr-o altă serie ori dacă vi se pare prea scump, seria X e cea care vi se adresează. Jos am pus un clip cu prezentarea acestei serii pentru a vedea mai bine cum arată.

Te-ar mai putea interesa