Asus K551LB-XX225D, notebook premium

Seria K de la Asus a fost întotdeauna o serie premium, însă din diferite motive nu au mai scos atâtea modele în anii precedenți deoarece s-au axat mai mult pe seria economică X. Un model foarte bun din seria K e acest Asus K551LB-XX225D, o serie care e bazată pe o platformă Haswell și poate fi utilizată chiar și la jocuri deoarece are placă video Nvidia.

Nu costă prea mult deoarece are un preț bun Vezi prețul special de azi », dar m-aș fi așteptat la un SSD sau măcar un hard cu SSD cache. Acest tip de drive ar fi făcut ca laptopul să se miște și mai bine. (Dacă te interesează o alternativă cu i7 atunci aș recomanda K551LB-XX226D.)

Laptopul
Laptopul

Pe partea de specificații acest model K551LB e unul cu procesor i5-4200U, 4GB RAM și placă video GT 740M. Datorită caracteristicilor acestea o să aveți parte de o experiență fără egal atunci când vine vorba despre jocuri ori rularea a diferite operații complicate.
Având o greutate de 2,2 kilograme și o baterie cu 3 celule putem spune că are o portabilitate decentă… bateria ținând undeva la 3 ore… maxim.

Lucrurile care le vei aprecia la modelul acesta sunt aspectul, performanța și calitatea materialelor utilizate. În cazul în care vreți să știți dacă puteți descărca la viteze Gigabit atunci ar trebui spus că pentru acest lucru mai aveți nevoie de un Solid State Drive deoarece hardul e unul normal.
Are și minusuri, cum ar fi că nu vine cu sistem și că nu are o baterie mai bună (adică cu o autonomie mai mare.)

Deci, dacă ai un buget decent pentru un laptop mai mult decât decent atunci ți-aș recomanda acest model. Nu doar că e mai finisat decât un model X550, dar are și performanțe superioare mulțumită plăcii grafice Nvidia. Această placă funcționează în mod Optimus cu cea Intel HD, mai exact cea Nvidia e activată atunci când sunteți în jocuri ori ale aplicații care au nevoie de ea.

Te-ar mai putea interesa

2 comentarii la „Asus K551LB-XX225D, notebook premium”

  1. Acest model e unul perfect pentru cineva care vrea un laptop de tip desktop replacement. Singurul lucru care ii lipseste este ecranul IPS. E un panel TN din cate am inteles. Sau gresesc?

  2. Am cumparat acest laptop pentru cum arata si pentru componente. In acest moment nu regret achizitia deoarece arata super. Aspectul e unul foarte asemanator cu cel al seriei N550 numai cu nu are acel subwoofer extern. In rest arata la fel de bine. De la distanta zici ca e un ultrabook si asta chiar ca ma atras la el.
    Nu m-ar fi deranjat daca bateria ar fi tinut mai mult, adica vreo 7-8 ore dar e bine si asa. Bateria tine vreo 3-4 ore cum e specificat si in acest review.

Comentariile sunt închise.