Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!
≡ Meniu

Asus K53SM-SX086V

Laptopul Asus K53SM-SX086V e cel mai bun laptop de 15.6 inci și spun asta pentru că are Intel Core i7, placa video pe 128 de biți cu memorie video de 2GB, 4GB și hard de 7200 RPM. Întradevăr, e ideal să fi avut 6GB sau 8GB dar și așa nu veți avea nevoie de mai mult deoarece e vorba de gaming HD iar procesorul va face toată „treaba”. Prețul său e oarecum piperat pentru un model de 15 inci dar având în vedere că are Windows (care costă vreo 400 lei), se adresează celor care nu vor să streseze cu instalatul driverelor și vor software licențiat deoarece îl vor folosi chiar și la locul de muncă. K53SM-SX086V are un preț bun Vezi prețul special de azi.

Poze

Deschis

Capac

Specificații tehnice

Intel Core i7-2670QM e un procesor care nu are adversar și spun asta pentru e ideal chiar și pentru gaming Full HD. Acesta e și cel mai nou model și care promite cele mai bune performanțe pe o astfel de platformă. Are un ecran LCD cu LED de 15.6 inci care are o rezoluție HD+. Deci veți putea juca jocuri dar numai la rezoluție maximă HD. E bun chiar și pentru editare foto, video sau proiectare dar pentru astfel de editări sau proiectări ar fi indicat un laptop cu ecran Full HD. Dar nu vă oprește nimeni că conectați un TV sau monitor Full HD la acesta.

După cum am precizat sus, are doar 4 GB de RAM care mi se ok pentru orice joc. Spațiul de stocare e de 750GB iar performanțele hardului sunt impresionante față de unul de 5400 RPM. E vorba de unul de 7200RPM care poate fi înlocuit cu unul SSD dacă doriți. Chiar dacă placa video se numește GT 630M e oarecum același GT 540M de 2 GB pe 128 de biți.

La capitolul multimedia are unitate DVD, difuzoare stereo Altec Lansing, cameră web și card reader. Restul dotărilor sunt după cum urmează: mufă LAN, tehnologie WLAN, port VGA, port HDMI, USB 3.0, USB 2.0 (x2), microfon, ieșire audio și bateri e de 6 celule. Cântărește cât un laptop obișnuit, are o tastatură înghesuită (ideală pentru cei care scriu repede), ecran lucios, design pe maro fără suprafețe lucioase și Windows 7 preinstalat. Suprafețe luciose veți găsi doar la rama ecranului și la ecran.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: autonomie de circa 3 ore (asta e și media), are USB 3.0, placă video decentă, procesor de ultimă generație și design reușit.

Minusuri: nu e accesibil.

Concluzie

Asus K53SM-SX086V e recomandarea mea pentru cei care au nevoie de un laptop de ultimă generație și deci să nu fie unul obișnuit. Oricum e mult mai accesibil decât un Sony Vaio. Jos am pus un clip cu un model similar:

{ 0 comentarii … adaugă unul acum }

Lasă un comentariu