Asus K53SD-SX420D

Laptopul Asus K53SD-SX420D face parte din categoria multimedia adică puteți chiar să și jucați jocuri pe el, chiar și mai noi. Dar capabilitățile sale nu se limitează doar la jocuri, ci poate reda filme 720p/1080p pe el sau pe un ecran exterior conectat la HDMI. Ca oricare alt gadget portabil și acesta are conectivitate WLAN și o mulțime de porturi. Deci e un laptop funcțional și performant care merită încercat în special dacă vă interesează design-ul. Performanțe ceva mai mari veți găsi doar la modelul cu Core i7 numit K53SD-SX237V. Spun asta pentru că acesta are un procesor Core i5 și are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Deschis
Capac

Specificaţii tehnice

După cum am precizat anterior, are un Intel Core i5 modelul 2450M care e ideal atât pentru utilizare office cât și pentru jocuri. Temperatura de procesare e mai mică decât cea a modelului Core i3 iar performanțele sunt mult superioare. Dacă nu veți juca prea multe jocuri, vă recomand să folosiți cea integrată pentru autonomie mai mare adică să nu puneți pe implicit cea dedicată. Însă dacă-l luați doar pentru jocuri, vă recomand să-l folosiți fără baterie adică cu acumulator iar în NVIDIA Control Panel să puteți la setarea global, placa video Nvidia. E vorba de noul model GT 610M care înlocuiește GT 520MX însă e tot un model pe 64 de biți cu 2GB de memorie și deci nu e mai bună decât GT 630M.

Din poze dar și din clip se poate observa că are un ecran lucios, adică glare cu rezoluție HD+ (având în vedere că e de 15.6 inci). E chiar decent pentru vizionat filme deoarece are un contrast bun și culori vii. Pe partea de memorie stă foarte bine deoarece are un HDD de 750GB și o memorie RAM de 8GB. Deci cu acesta vă puteți lua gândul de la viitoare upgradeuri.

În rest are: unitate DVD, difuzoare Altec Lansing, cameră web, tehnologie audio SonicFocus, cititor de carduri, diverse porturi (un USB 3.0, două USB 2.0, ieșire audio, microfon, VGA, LAN și HDMI) și tehnologie WLAN. Autonomia de funcționare e undeva la 3 ore care mi se pare ok pentru configurația sa.

Chiar dacă nu am găsit un clip cu această placă video dedicată, modelul GT 520MX e destul de similar:

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine cu un port USB 3.0 (predecesoarele sale K53SV nu aveau), o placă video mai nouă, are un design plăcut și 8GB de RAM.

Minusuri: putea fi mai accesibil.

Concluzie

Asus K53SD-SX420D e una din recomandările mele iar dacă doriți exact această configurație și port USB 3.0, nu vd de ce nu optați pentru un Asus deoarece are sistem de răcire avansat – IceCool (în special dacă vă jucați des).

Te-ar mai putea interesa

4 comentarii la „Asus K53SD-SX420D”

  1. Păi sunt cam același drivere ca și pentru K53SV. Le instalezi de aici pe cele de care ai nevoie. Se pot instala și cu Windows update (poți opta pentru varianta Win 7 Ultimate pe 64 biți).

  2. Referitor la modelul de mai sus ai putea sa-mi spui ceva despre sunet? L-am achizitionat acum cateva saptamani dar sunetul e foarte prost. Crezi ca are o problema si ar trebui sa mi-o rezolve in garantie? Se aude destul de incet si isi pierde din volum pe perioade scurte (ca si cum nu ar functiona ceva). Multumesc!

  3. Am acest laptop de 2 ani. Sincer, se incinge de-l ia mama focului. Trebuie sa-l duc la curatat de praf.. desi la inceput am fost multumit de el, daca as putea sa dau timpul inapoi, as face o alta alegere.

Comentariile sunt închise.