Asus K53SD-SX237D

Laptopul Asus K53SD-SX237D e cel mai nou laptop din categoria Versatile și cu diagonală de 15.6 inci. Spun asta deoarece are o configurați mai îmbunătățiță decât la seria K53SV și deci s-ar putea să o înlocuiască. Aici discutăm despre un procesor Core i7-2670QM și placa video GeForce 610M de 2 GB. Această placă video va concura cu modelul de la AMD numit HD 7470M. Ambele sunt modele cu memorie de 2 GB și cu BUS de 64 de biți. Motiv pentru care sunt cele mai recomandate plăci video pentru laptopuri în special că au un consum redus de energie și performanțe ridicate. Alte deosebiri nu veți găsi, nici măcar la partea de design. Dacă ar fi să vă recomand un laptop mai accesibil, K53SC-SX140D ar fi acea recomandare. Însă, acest laptop Asus K53SD fără Windows are un preț bun Vezi prețul special de azi ».

Poze

Capac
Deschis

Specificații tehnice

Procesorul e unul Core i7 model 2670QM (e cel mai puternic de la ora actuală) și care e însoțit de modelul de placă video Intel HD Graphics 3000. Aceasta e cea mai bună placă video Intel la ora actuală și care poate reda chiar și filme Full HD. Ziceam anterior că are un ecran de 15.6 inci, deci rezoluția maximă va fi una HD. Acest display e însoțit de tehnologia de iluminare LED și de o protecție Glare. Deci imaginile vor fi destul de clare și colorate atunci când veți viziona un filma sau veți încerca un joc.

Are un hard disk SATA de 750 GB și o memorie de 8 GB la 1333 MHz, care nu poate fi exinsă la mai mult însă hardul poate fi înlocuit cu unul SSD. Placa video NVIDIA GeForce 610M e o placă video recent apărută și care va înlocui modelul anterior GT 520MX. Performanțele ei sunt foarte similare, însă plusul de performanță se datorează memoriei video de 2 GB.

Pe partea de dotări Asus K53SD-SX237D are unitate DVD, difuzoare stereo Altec Lansing cu SonicFocus, card reader, cameră web, un USB 3.0, HDMI, microfon, două USBuri 2.0, o ieșire audio, VGA, LAN și WLAN.

Păreri pro și contra achiziției

Plusuri: vine fără Windows ci cu Free DOS (e mai accesibil), are o placă video excelentă, procesor foarte puternic, autonomie de circa 3 ore (baterie de 6 celule), USB 3.0, carcasă foarte reușită.

Minusuri: se putea opta pentru un alt design sau o altă culoare (deoarece arată ca oricare alt K53).

Concluzie

Acest laptop Asus K53SD-SX237D e recomandarea mea pentru cei care vor un laptop numai bun pentru gaming HD, vizionat filme 1080p pe un ecran extern sau pur și simplu doresc să-și impresioneze prietenii.

Te-ar mai putea interesa