Asus K52JT-SX261V

Acest laptop Asus K52JT-SX261V vine ca o alternativă cu i5-480 și cu Windows 7 la Asus K52JT-SX260D. Costă undeva la 2.399 lei și îl recomandă prezența sistemului de operare (Windows 7), procesorul i5, cei 3 giga de RAM, hardul de 500 de giga, placa video AMD 6370 de 1 giga (Robson XT) și calitatea Asus. Eu l-aș recomanda unui om de afaceri deoarece are Windows și performanța de care va avea nevoie pentru prezentări și sarcinile manageriale.

Poze

laptop asus k52de ex04 pret review emag 1
Închis
Asus X52F EX513D X52JC EX412D 3
Lateral

Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget

Specificaţii tehnice

Asus K52JT-SX261V vine dotat cu un procesor i5 model 480M la 2660 megaherți și cu un ecran de 15,6 inci cu o rezoluție HD de 1366 pe 768 pixeli de tip Glare, iar tehnologia display-ului este LCD LED.
Ca memorie are 3 giga de RAM de tip DDR3 la frecvența de 1066 megaherți și suportă maxim 8 giga, dar din păcate două din două sloturi sunt ocupate. Hardul este unul de 500 de giga la 5400 rotații pe minut și e de tip Serial ATA.
Placa video este una din generația AMD (nu le mai zice ATI), adică o AMD Radeon 6370M cu 1 giga de RAM. Are 64 de bit, dar jocurile tot merg destul de bine. Pe lângă placa video dedicată, acest laptop mai are și una integrată în procesor – un Intel HD.
Așa merg jocurile pe placa video dedicată:

Pe partea de multimedia Asus K52JT-SX261V are unitate DVD, difuzoare de tip Altec Lansing cu SRS, cameră web și cititor de carduri.
Ca porturi are LAN, ieșire audio, microfon, USB, HDMI și VGA. Deci, are toate porturile necesare, mai puțin USB 3.0.
Pe partea de comunicații Asus K52JT-SX261V are rețea 10/100/1000 de tip LAN și b/g/n de tip WLAN.
Bateria este tot una de 6 celule, iar greutatea laptopului este undeva la 2,6 kilograme.
Asus K52JT are tastatură numerică, iar culoarea lui este maro ca la majoritatea laptopurilor noi de la Asus.
Vine cu Windows 7 Home Premium pe 64 de biți și cred că asta va fi util cel care nu vor să-și bată capul cu achiziționarea separată a unei licențe de Windows și apoi să instaleze Windows-ul.

Păreri pro și contra

Pro achiziția acestui laptop Asus K52JT-SX261V ar fi faptul că este performant (vine cu procesor i5, are 3 giga de RAM și placă video dedicată), poate fi folosit și pentru gaming, hardul este încăpător, iar designul laptopului este unul destul de reușit.
Contra achiziției ar putea fi faptul că nu are un hard de 7200 rotații pe minut (nu știu dacă se va simți diferența) și faptul că vine cu sistem de operare (unii zic că ar fi mai rentabil fără).

Concluzie

Laptopul Asus K52JT-SX261V este un laptop foarte performant care poate fi considerat un laptop multimedia (deși nu are un ecran de 17 inci) sau de middle gaming. Poate fi folosit pentru gaming (cum ziceam anterior), vizionat filme, ascultat muzică și navigat pe Internet. Oamenii de afaceri îl vor aprecia deoarece vine cu toate dotările de care vor avea nevoie.

Te-ar mai putea interesa

5 comentarii la „Asus K52JT-SX261V”

 1. Arata foarte bine laptopul Asus k52jt-sx261v dar eu l-am luat pentru ce poate si nu special pentru felul in care arata.
  M-au impresionat procesorul, placa video si usb 3. Nu am reusit sa folosesc usb 3, dar poate am sa fac acest lucru pe viitor.
  Am instalat si cateva jocuri si pot spune ca se vad destul de bine. Un prieten zicea ca daca acest Asus k52jt avea placa pe 128 de bit atunci se vedeau mai bine. Nu stiu ca nu ma pasioneaza asa de mult jocurile pe calculator.
  Nu regret ca am dat putin mai mult deoarece nu este o chinezarie ca laptopurile celor de la Acer si Lenovo.

 2. Având în vedere că Asus k52jt-sx261v vine cu una dintre cele mai noi plăci video și anume cele de la AMD care sunt mai ieftine decât cele de la nVIDIA și la fel de performante poți trage concluzia că este o alegere destul de bună. CÂt despre design pot să-ți spun că la un așa preț primești un design foarte elegant și anume: capac lucios care din lateral îți dă impresia că ar fi argintiu, rama ecranului este lucioasă de culoare neagră care împreună cu ecranul negru oferă la fel un plus de estetică, tastatură ergonomică cu taste puțin depărtate pentru a face mai ușoară utilizarea ei, partea de sprijin este de culoare maro-carbon care vine cu o textură interesantă și plăcută la atingere. Touchpadul este unul care acceptă gesturi și ar mai fi și multe altele de spus despre acest model de la sus numit Asus k52jt-sx261v și care cred că este cel mai bun pentru un așa preț.

 3. @Vio
  Din cate stiu eu nu are usb 3.0 daca asta incercai sa spui. Poate il incurci cu portul HDMI care e tot pe partea stanga pozitionat, alaturi de 2 porturi usb.
  Maine o sa aflu si eu ce ii poate capul. Si de rau sau de bun tot o sa il iubesc… dupa cum zice vorba aia „fiecare cioara isi lauda puii”. In orice caz, eu l-am ales pentru procesor/placa video/windows cu licenta/hdd/ramii (asta ar fi o ordonare a prioritatilor cautata de mine). Din cate am inteles de pe site-ul celor la intel exista posibilitatea turbo Boost la 2.9GHz la procesor, pretru o bootare rapida si altele. Pe cine intereseaza mai mult…sa faca sapaturi.

 4. Acel Turbo Boost e overclocking-ul procesorului care s-ar putea să fi pus default (la mine așa a fost).

Comentariile sunt închise.