Un alt laptop pentru gaming de la Asus și ieftin în același timp este acest laptop Asus K52JT-SX260D care vine cu procesor i3-380M, 3 giga de memorie RAM și placă video dedicată de la AMD. Placa video este una nouă iar dacă nu știți mai nimic despre ea atunci ar trebui să știți că este noua versiune de ATI 5470 care are 1 giga de memorie video standard. 5470 venea și cu 512 MB, pe când acesta are 1 giga. Design-ul este unul foarte reușit și întâlnit mai la toate modelele din seria 52. Vine într-o combinație de două culori, maro în zona de sprijin a palmelor cu negru lucios pe capac și ramă ecran. Are un preț de pornire de 1.900 lei și cre că are un preț destul de acceptabil. Acesta ar putea fi o alternativă la modelul Asus K52JT-SX257D care e ceva mai ieftin ca acesta.
Poze


Vezi aici mai multe poze, detalii tehnice și informații referitoare la gadget
Specificaţii tehnice
Procesorul lui Asus K52JT-SX260D este unul Core i3 model 380M care are tehnologie 32 nm, frecvență destul de bună și anume de 2,5 GHz și cache de 3MB. Ecranul este unul LCD cu tehnologie de iluminare LED, mai are o rezoluție de 1366 cu 768 pixeli și o diagonală de 15,6 inci. Memoria RAM are o capacitate de 3 giga la o frecvență de 1066 MHz și este una de tip DDR3. Aceasta este dispusă pe două sloturi și poate fi mărită până la 8 giga. Capacitatea hardului este de 500 de giga și are o viteză de rotație de 5400 RPM. Acesta este unul destul de performant pentru că este un har disk de tip SATA.
Placa video integrată în chipul procesorului este Intel HD Graphics care este cea setată pe implicit deoarece are un consum redus de energie și poate face față cu brio filmelor HD și unor jocuri mai vechi. Cea dedicată AMD Radeon HD 6370M este una dintre cele mai bune din categoria sa și are o memorie video de 1 giga pe 64 de biți fiind deci predecesorul modelului 5470.
Pe partea de multimedia, porturi și conectivitate Asus K52JT-SX260D are unitate DVD, difuzoare stereo, cameră web de 1,3 MP, cititor de carduri, Altec Lansing, tehnologie SRS Premium Sound, microfon, trei USB-uri 2.0, port VGA, rețea RJ-45, ieșire audio și Wi-Fi.
Plusuri și minusuri
Ca plusuri: Asus K52JT-SX260D cântrește doar 2,6 kilograme, are destule dotări, configurație de gaming mijlociu, arată foarte bine, are tastatură numerică, autonomie de 2-3 ore și sistem de operare gratui Free DOS.
Ca minusuri: putea fi puțin mai ieftin, dar oricum îți merită banii.
Concluzie
Acest laptop Asus K52JT-SX260D este unul ce-l recomand oricărui gamer mai puțin pretențios și care își dorește un gadget portabil și util marca ASUS. Ar mai fi și alte motive pentru care merită lăudat și anume tastatura, ecranul, procesorul ș.a.m.d.
asus k52jt-sx260d este un laptop destul de bun pentru jocuri. L-am achizitionat pentru ca am avut un calculator destul de vechi mai precis de vreo 5 ani si am vrut sa ma joc un Crysis 2 si nu am mai vrut un PC cu atatea cabluri si prostii. Este mic si nu ocupa mult loc prin casa, are un consum redus de energie, este silentios si performant. Arata foarte bine dar partea mai urata ce nu mi-a placut la el a fost rama ecranului care este lucioasa si se zgarie repede. In mare asus k52jt-sx260d este un laptop elegant si se misca destul de bine pentru unasa pre. Il recomand!
Părțile lucioase sunt doar rama ecranului și capacul, care bineînțeles se pot zgâria dacă nu ai grijă, iar pentru transportul lui îți recomand o husă sau o geantă. Poți juca mult mai multe jocuri pe acesta dar dacă merge Crysis 2 merge orice joc pe el ;).
Salut! Am achizitionat acest laptop si am o problema. Nu imi recunoaste placa video integrata pe procesor. Am incercat diverse metode gasite pe net, fara niciun rezultat. Modelul ar trebui sa suporte switchable graphics. Doar Everest si Sisoftware Sandra recunosc IGP ca fiind disabled, in rest nici Device Manager si nici BIOS-ul nu ofera nicio optiune pentru ea. Vreo idee? Ce as putea sa fac sa comutez intre placa dedicata si cea integrata?
În Device Manager trebuie să apară ambele plăci video. Dacă nu apar atunci însemnă că laptopul e defect.
P.S.: Doar Windows 7 are suport pentru două plăci video, iar comutarea de la integrată la dedicată se face automat.
Placa integrata am adaugat-o eu manual in Device Manager, am reusit sa instalez si driverele pt ea, dar imi arata semnul exclamarii pe fond galben cu eroare de Windows Code 31. Am Windows 7 Professional pe 64 de biti. Mentionez ca de la bun inceput am instalat driverele pt placa dedicata, iar in aceeasi zi am instalat si driverele de pe site-ul AMD. Am inteles ca e posibil sa existe un fel de conflict intre driverele de pe AMD si cele OEM, in sensul ca doar cele de la OEM permit acest „switchable graphics”. Am trimis si mail la ASUS in legatura cu asta, dar nu am primit niciun raspuns in 2 saptamani. Practic am incercat cam orice am gasit pe net.
Pe Windows 7 trebuie ca ambele plăci să apară singure în Device Manager.
Buna, am citit articolele postate de voi, in mare parte sunt deacord cu voi, ca asus k52jt e un device reusit, eu il detin de vreo 6-7 ani (daca nu gresesc), in urma cu vreo 2-3 ani ma lasat bateria, adica are momente cand tine o ora are momente cand tine 5 min, in fine, nu are fi asta o problema foarte mare, avand in vedere ca la toate device-urile se duce la un moment dat bateria, in urma cu 2 ani ma lasat placa de sunet, mi sa spus ca nu merita schimbata ca foarte scump, ok.
Acum de vreo saptamana ma lasat placa video (radeon hd 6370m), si as dori sa stiu daca as vrea sa o schimb cu ce alta placa video este compatibil laptopul meu, as vrea sa imi iau o placa mai buna, dar nu la preturi exagerate.
laptopul il folosesc pt multimedia,ms office, gaming etc!